Miniklerin 'Kutlu Doğum' Etkinliği

Miniklerin 'Kutlu Doğum' Etkinliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla yapılan programda söylediği ilahiler ve sahneledikleri tiyatro Oyunları izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akçakoca Bilgi Evi öğrencilerinin "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla yapılan programda söylediği ilahiler ve sahneledikleri tiyatro Oyunları izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Akçakoca Bilgi Evi öğretmenlerince yaklaşık 3 ay süren hazırlık çalışmalarının ardından Bilim ve Teknoloji Kulübü Konferans Salonu'nda yapılan program, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Çok sayıda vatandaşın salonda yer kalmadığından dolayı ayakta izlediği programda, öğrenciler tarafından "O Gece Sendin Gelen", "Yetim Kız", "Sevgili Peygamberim" ilahileri ile "40 yaşındasın" naatını seslendirildi.

Bu sırada programı izleyen bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Öğrencilerden oluşan tiyatro grupları ayrıca"Nur Dede ve Sünnetler" adlı Oyun ile dünyaca ünlü bilim adamlarının Hz. Muhammed hakkındaki görüşlerinin anlatıldığı Oyunu sahneledi.

Programın sonunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri'nce düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren 6 öğrenciye ödülleri verildi.

Etkinlik, Bilgi Evleri Koordinatörü Mehmet Emin Koç, ayrıca programa katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyelerle, etkinlikte görev alan öğretmenlere ise çiçek vermesiyle sona erdi.

Programın sonunda gazetecilere açıklama yapan Koç, çocukların tiyatro, oratoryo ve ilahiler için 2 ay boyunca hazırlandığını söyledi.

Bilgi Evi öğretmenlerinin Hz. Muhammed'i anlatmak için araştırma yaparak bunları öğrencilere özet olarak aktardıklarını anlatan Koç, şöyle devam etti:

"Bilgileri çocuklarımıza nasıl anlatabileceğimizi düşündük ve onların anlayabileceği seviyeye indirmeye çalıştık. Bunu yanı sıra öğrencilerimize,

'Peygamber Efendimiz döneminde yaşasalardı ona nasıl bir mektup gönderirlerdi' düşüncesinden hareketle bir yarışma düzenledik. Sonra gördük ki öğrencilerimiz Peygamber Efendimizi çok güzel biliyor. O kadar güzel mektuplar yazmışlar. Etkinliğimizin amacı çocuklarımıza insanlığın iftihar tablosunu sevdirmekti ve Bilgi Evleri bunu da fazlasıyla başardı. "

Kendilerine ve Bilgi Evleri'ne verdiği destekten dolayı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal'a da teşekkür eden Koç, "Her zaman bizim yanımızda oldu. Bu destekler sonucunda çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu program da bu desteklerle ortaya çıktı. Halkımızın yoğun ilgisi de bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Bu arada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Derince Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi ve İzmit Akçakoca Bilgi Evi'ne kayıtlı 9 bin 800 öğrencinin bulunduğu öğrenildi.

Maddi durumu yetersiz olan ve çocuklarını dershaneye gönderemeyen ailelerin çocuklarına ders takviyesi yapılan bilgi evlerinde ayrıca, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Veliler ve öğrenciler için çocuk gelişimi konusunda psikolog desteğinin de verildiği bilgi evlerinde ayrıca, velilere yönelik çeşitli seminerler yapılıyor.
Haberler