Miniklerin fidanları Mehmetçiğe emanet

Miniklerin fidanları Mehmetçiğe emanet

TEMA öncülüğünde 3 bin 100 öğrenci, 3 bin 500 fidanı Hasdal Kışlası'nda toprakla buluşturdu. Fidanlarını diken minikler, onları büyütmeleri için Mehmetçiğe emanet etti.

TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Vakfı ile 1'inci Ordu Komutanlığı işbirliğiyle Hasdal 6'ıncı Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nda düzenlenen Fidan Dikim Şenliği'nde 53 okuldan katılan 3 bin 100 öğrenci, 3 bin 500 fidan dikti. TEMA gönüllülerinin yardımıyla askerlerle birlikte fidanlarını diken öğrenciler, diktikleri fidanları Mehmetçiğe emanet etti.

Fidan dikim Şenliği'ne evsahipliği yapan Tankçı Kurmay Albay Savaş Beyribey, Türk halkının vatan topraklarına çok önem verdiğini belirterek, 'Türk milleti dünyada vatanına önem veren ve can vermek de dahil her türlü fedakarlığı seve seve gösteren bir millettir' dedi.

Ağaç dikmenin önemine değinen Beyribey, 'Ne yazık ki ülkemizde bir yıl içinde başta erozyon nedeniyle denizlere taşınan toprağın miktarının 500 milyon tondan fazla olduğu bilimsel bir gerçektir' diye konuştu.

'10 YILDA YAKLAŞIK 3 MİLYAR FİDAN DİKİLDİ'

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, 1998'den beri öğrencilerle fidan dikim faaliyetlerini yaptıklarını belirterek, öğrencilerin kışlaya 3 bin 500 fidan diktiklerini söyledi. Ataç, Gençlerimiz ve çocuklarımız fidanlarımızı Mehmetçiğimize emanet edecek' diye konuştu.

'Fidan dikmek öğrenci kardeşlerimiz için yapılabilecek faaliyetlerin en güzellerinden birisi' diyen İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ise, 'Biz kamu kurumu olarak son 10 yılda Türkiye ölçeğinde 3 milyara yaklaşan bir fidan dikimi gerçekleştirdik. Yılda 50 bin hektar ağaçlandırma ve 70 bin hektarda erozyonla mücadele çalışmaları yapıyoruz' şeklinde konuştu

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.