Miniklerden Japonlara 'Peygamber'li mektup

Miniklerden Japonlara 'Peygamber'li mektup

Siirt'te bir grup ana sınıfı öğrencileri, Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde yakınlarını kaybeden öğrencilere duygularını içeren mektup gönderdi.

Siirt'in kentin varoşlarında yer alan Çal Mahallesindeki Ayyıldız İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ana sınıfı öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde yakınlarını kaybeden akranları için küçük kalplerinde hissettikleri duygularını derste dile getirdi. Öğretmen Sümeyye Kurt tarafından bu duygular mektuba dönüştürülürken, ana sınıfı öğrencileri duygularından oluşan bu mektubu akranlarına teslim edilmek üzere Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğine gönderdiler.

Öğretmen Kurt, çocukların Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında yaşanan felaket ile ilgili düşüncelerini Japonya'daki çocuklara yazarak, acılarını paylaşmak istediğini belirterek, "Sınıfımızda yaptığımız etkinlikte çocuklarımız kendi ağızlarından Japonya'daki arkadaşlarına söylemek istedikleri duygularını ifade ettiler. Ben de onları mektup haline getirdim" dedi.

Yaşanan felaketin büyüklüğünü televizyondan izlediklerini ve çok üzüldüklerini belirten minik öğrenciler, mektuplarında şu ifadelere yer verdiler:

"Anneniz ve babanız ölmüş olabilir. Kimseniz olmayabilir. Peygamberimizin de küçükken anne ve babası ölmüştü. O da yalnız kalmıştı. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Hiç üzülmeyin. Depremde ölen arkadaşlarınız, kardeşleriniz ve yakınlarınız şuan cennette. Biliyor musunuz bu hafta bizim peygamberimizin doğduğu hafta. O bize insanları sevmeyi, dertlerini paylaşmayı öğretti. Birbirinize yardım edin, destek olun. Ekmeği olmayanlara ekmek verin. Başınızda dertler var ama birbirinize yardım ederseniz geçer. Biz sizi seviyoruz. Televizyonda sizi görüyoruz. Biz sizin yaşadıklarınıza çok üzülüyoruz. Sizinle arkadaş olmak, sizinle konuşmak istiyoruz. Sizin derdinizi paylaşmak istiyoruz. Biz ana sınıfı çocuklarıyız. Sizi mutlu etmek için mektup yazdık. "

Son Dakika