Minik öğrencileri okul, ailelerini de alışveriş telaşı sardı

Minik öğrencileri okul, ailelerini de alışveriş telaşı sardı

Okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrencileri okul heyecanı sararken, velileri alışveriş telaşı aldı.

Zonguldak’ta 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala özellikle okul malzemeleri satan mağazalarda hareketlilik yaşanırken, çocukların heyecanına aileleri de ortak oldu.

 

Bir mağazanın müdürü Ahmet Aksoy, okulların açılmasına 3 hafta gibi bir zaman olmasına rağmen alışverişlerini son zamana sıkıştırmak istemeyen velilerin ihtiyaçları karşılamaya başladıklarını söyledi.

Okul kıyafeti fiyatlarında 4 yıldır önemli bir değişiklik olmadığını ifade eden Aksoy, "Öğrencilerin kıyafet masrafları okullarına göre değişiyor. Çoğu okul aynı kıyafetlerle eğitim ve öğretime devam ederken bazı okullar değişikliğe gidiyor. Bir öğrencinin üniforma masrafı 90 lira ile 150 lira arasında değişiyor. Velilerimiz 4 yıldır fiyatlarda değişiklik yapmadığımız için fazla sıkıntı yaşamıyorlar." dedi.

Kızının ortaokula başlayacağını söyleyen Dilek Karabudak, "Çocuğumun okul ihtiyaçlarını son güne sıkıştırmadan rahat bir şekilde yapmak istedim. Fiyatlar çok pahalı değil. İnşallah yeni eğitim-öğretim yılı tüm öğrenci, öğretmenlerimiz ve bizlere hayırlı olur." diye konuştu.

Okul kıyafetleri beden ve okullara göre değişkenlik gösterse de ilkokullar için forma fiyatları 90 lira civarında, ortaokul forma fiyatları 120-150 lira, liseler için fiyatlar ise 90 ile 150 lira arasında değişiyor. Kırtasiye masrafları ise marka ve ürün adedine, okulların belirlediği listelere göre değişiyor.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.