Minik öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtıldı

Minik öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtıldı

İstanbul Avcılar'da çocuklara erken yaştan itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla Avcılar Belediyesi tarafından okullarda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edilmesine başlandı.

'Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' etkinlikleri kapsamında Tahtakale Mahallesi'ndeki Şehit Şerife Bacı ile Yeşilkent Mahallesi'ndeki Leyla Bayram İlkokulu'na giden Belediye Başkanı Handan Toprak, kitap okuma, diş fırçalama ve temizlik gibi alışkanlıkların küçük yaşlarda kazanıldığını söyledi.

Öğrencilerin sağlıklı dişlere sahip olması hem de diş fırçalama alışkanlıklarını sürekli hale getirmek için 'Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda öğrencileri ziyaret ederek onlara diş macunu ve diş fırçası hediye ettiklerini belirten Toprak, "Ağzımızı temiz tutmak için bizlere aynı zamanda estetik güzellik veren dişlerimizi temiz tutmamız lazım. Dişlerimizi her sabah ve akşam yemeğini yedikten sonra ilk 20 dakika içerisinde mutlaka fırçalamalıyız" dedi. Avcılar Belediyesi tarafından diğer okullardaki minik öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edileceği belirtildi.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.