Minik İzciler, Sigara Ve Uyuşturucu Maddeler İçin Harekete Geçti

Minik İzciler, Sigara Ve Uyuşturucu Maddeler İçin Harekete Geçti

Bursa’da 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında minik izciler, vatandaşları madde bağımlılığı ve sigaranın zararları hakkında bilgilendirdi.

Her yıl yurt genelinde 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Bursa’nın Osmangazi İlçesi Şehreküstü Meydanında toplanan Bursa Yeşilay üyeleri ve Bursa Büyükşehir Belediye Spor İzcileri, vatandaşlara broşür dağıtarak sigaranın zararları ve madde bağımlılığı hakkında bilinçlendirdi. Meydana kurulan stant ile Yeşilay personeli sigara içen vatandaşlara kısa bir seminer verdi. Minik izcilerde ellerindeki pankartlarla ’Sigaraya Hayır’ diye slogan attı. 

Bu yıl Yeşilay’ın kuruluşunun 95. yılını kutladıklarını belirten Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Yamanlı, "Bu yılki temamız, ’Bu Hayat Benim, Gelecek Hepimizin’ dir. Bu gün burada alkol, uyuşturucu ve sigara kullanımına maruz kalan maalesef gençlerimizdir. Gençler bizim geleceğimizdir. Bugünde gençlerimiz bize destek olmak için buraya geldi. Halkımıza yönelik bilgilendirmeler yapılıyor. Bunun yanı sıra okullara da giderek öğrencilere özellikle sigara kullanımı hakkında konferanslar veriyoruz. Yaş gruplarına göre bilgilendirmeler yapıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.