Minik hacı adayı Feyza ilgi görüyor

Minik hacı adayı Feyza ilgi görüyor

Gaziantepli Cankar çiftinin henüz 1 aylık bile olmayan bebekleri Feyza, ailesiyle çıktığı hac yolculuğunda hacı adaylarından ilgi görüyor.

Gaziantepli Nurettin-Ayfer Cankar çifti, 4 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığına müracaat etti. Beklemeye alınan çifti, bu yıl Gaziantep Müftülüğü’nden arayan görevliler, hac kurasında adlarının çıktığını bildirdi.
 
Bu yıl bekledikleri haberi alınca büyük sevinç yaşayan aile, Ayfer Cankar’ın 8 aylık hamile olması nedeniyle tereddüt yaşadı. Yapılan görüşmelerde hac müracaatın ertelenemeyeceğini öğrenen çift, kutsal topraklara dünyaya gelecek bebekle gitmeye karar verdi. Aradan geçen sürede doğum yapan anne Cankar, Feyza adını verdikleri bir kız bebek dünyaya getirdi. 
 
Diğer 3 çocuğunu dedesine bırakan aile, nüfus cüzdanı ve pasaport çıkardıkları Feyza bebeği de yanlarına alarak, kutsal topraklara doğru yola çıktı. Kafileyle umre ve sa’y yapıp, dini vecibelerini aksatmamaya çalışan Cankar çifti, henüz 1 aylık bile olmayan bebeklerini yanlarından ayırmıyor. Minik Feyza, bebek arabasında anne ve babasıyla tavaf yapıyor. 
 
Zor yolculuk 
 
Anne Ayfer Cankar, çok zor bir yolculuğun ardından kutsal topraklara ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.
 
Annesinin ve kayınvalidesinin Feyza bebeği kendilerine bırakıp, hac görevine çıkmasını önerdiğini ancak bunu kabul etmediklerini ifade eden Cankar, "Bebekle yolculuk zor ama bizimle gelmesini çok istedik. Şu ana kadar ciddi bir sorun çıkmadı. Yalnızca biraz rahatsızlandı, doktora götürdük şimdi daha iyi" dedi.
 
Baba Nurettin Cankar ise uzun zamandır hacı olmayı beklediklerini ve eşinin hamileliğinin son döneminde bu haberi aldıklarını belirterek, "Fırsat elimize geçtikten sonra bir daha geri çeviremedik. Geldik, Allah'a çok şükür. Zor oluyor ama imkansız değil" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.