Minik eller tohum dikti

Minik eller tohum dikti

Ünye İnönü İlkokulu öğrencileri, 21-16 Mart Orman Haftası etkinliği kapsamında, “Ağacım Olur Musun” projesi çerçevesinde pet bardaklara 300 adet tohum dikti.

“Ağacım Olur Musun” projesi, İnönü İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikle start aldı. Proje kapsamında İnönü İlkokulu’nda okuyan 300 öğrenci minik saksısına toprak doldurarak kendi tohumunu dikti. Evinde cam kenarında her gün onu sulayacak olan öğrenciler, tohumun büyüme evresini aşama aşama gözlemleyecek.

Pet bardağa dikilen tohum, fidana dönüşmesinden sonra saksıya alınıp okul yönetimi tarafından takip edilecek ve bir yıl sonra yine Orman Haftası’nda belirlenen noktalara dikilecek.

Konuya ilişkin bilgi veren İnönü İlkokulu Müdürü Veysel Sadan, “Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde biz de okul olarak Türkiye’de ender bir şekilde uygulanan ‘Ağacım Olur Musun’ projesi ile çocuklarımıza ağacı en başında yani tohumdan başlamak üzere sevdirmek için bunu uyguluyoruz. Yılda 1 kere yüzlerce öğrenciden birkaçı önceden kazılmış yerlere fidan dikerler. Biz bundan farklı olarak daha anlamlı bir proje üreterek tüm öğrencileri kapsayacak öğretici bir projeyi benimsiyoruz. Bu projeyle çocuklarımız minik saksısına kendi toprağını, tohumunu kendi elleriyle dolduracak, elleri toprağa değecektir. Diktiği saksısını evde camın önüne koyacak her gün o toprağı sulayacak, fidanın gelişimini heyecanla bekleyecek, onu sevecek, isim koyacak ve onu kabullenip kendinden bir parça olarak görecektir. Topraktan fidanı çıktıktan sonra çocuklarımız saksılarını alıp okula getirecekler ve biz kontrollerini yapacağız. Fidanları çürümüş olan çocuklarımıza yenilerini vereceğiz. 1 yaşına gelmiş fidanlarımızı yine bir Orman Haftasında belirlenen bir alanda toprakla buluşturmayı düşünüyoruz” dedi.
Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Ünye TEMA Vakfı’ndan Aynur Zeren Tan, Fatsa TEMA Vakfı’ndan Güler Dervişoğlu, Deniz Danışır, Meryem Hekim, daire amirleri, belediye personelleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.