Minik ayakların üşümesine hangi vicdan dayanır?

Minik ayakların üşümesine hangi vicdan dayanır?

Irak'ın Süleymaniye kentinde etkili olan kar yağışı ve soğuklar nedeniyle çadır kamplarda kalan sığınmacılar zor günler geçiriyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinde etkili olan kar yağışı ve soğuklar nedeniyle çadır kamplarda kalan sığınmacılar zor günler geçiriyor. 

Süleymaniye şehir merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Arbat Çadır Kampı'nda kalan ailelerin durumu, soğuk hava koşulları, kamptaki yetersiz altyapı ve elektrik kesintilerinden dolayı yürek burkuyor. Korunaksız çadırlarda kalan sığınmacıların çoğu, soğuk algınlığına bağlı hastalıklara yakalandığı belirtildi. 

Kampın Yezidi sakinlerinden Şemo Murat, kış şartlarının başlamasıyla durumun kötüye gittiğini belirterek, "Elektrik sürekli kesiliyor, birçok çadırda soba yok. Çoğu zaman battaniyelere sarılarak ısınmaya çalışıyoruz. Soğuk havalar, özellikle çocuklarımızı etkiliyor. Neredeyse hepsi hasta. Perişan durumdayız" dedi. 

Bir başka kamp sakini Hediye Münir Salih de dışarıda soğuk suyla çamaşırları yıkıyor. Isınma şartlarının çok yetersiz olduğuna işaret eden Salih, "Yeteri kadar sobamız yok. Sıcak su olmadığı için çocuklarımızı da yıkayamıyoruz" diye konuştu.  

Iraklı sığınmacılar, evlerinden kopsalar da tandırda ekmek pişirme geleneğini sürdürüyor. Bir grup kadın, kampta kurdukları tandırda aileleri için ekmek pişiriyor. Kadınlar, evlerine dönecekleri günün "gerçek bayramları" olacağını dile getirdi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum