Minibüsçülerden gelir isyanı

Minibüsçülerden gelir isyanı

İnternet siteleri üzerinden minibüs hattını satışa çıkaranların aylık yüksek gelir vadetmelerine esnaf tepki gösterdi. Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacıbekir Gani, 'Aracımın getirisi bile çocuğumun okul masraflarını zor karşılıyor' dedi.

İnternet siteleri üzerinden minibüs hattını satışa çıkaranların aylık bazda yüksek getiri vadetmelerine minibüs esnafı tepki gösterdi. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, yaptığı açıklamada, minibüs işletmeciliğinin aylık getirisi konusunda çeşitli ilanlarda yüksek rakamlar belirtildiğini ifade ederek, söz konusu getirinin telaffuz edildiği kadar yüksek olmadığını söyledi.

ÜYE SAYISINDA ANORMAL ARTIŞ

Bazı kimselerin araçlarını bir an önce satabilmek için sektörün getirisi ile ilgili gerçek olmayan beyanlarda bulunduğunu dile getiren Gani, özellikle ilan sahiplerinin bir kısmının sektörde yer almayan emlakçılar olduğunu ifade etti. Son birkaç yılda minibüs sayısında önemli değişiklikler olmamasına karşın odanın üye sayısının 700-800 civarında arttığını anlatan Gani, 'Üye sayısının artması minibüsün ortaklarının artmasından kaynaklanıyor. Eğer söylenildiği gibi bu iş çok yüksek getirisi olan bir iş olsaydı insanlar aracına bu kadar ortak almazdı' diye konuştu.

FİYATLARA DİKKAT

Ankara'da nüfusa göre özel araç sayısının yüksek olduğunu ve minibüsün haricinde metro ve taksi gibi ulaşım araçlarının faaliyet gösterdiğini belirten Gani, böyle bir ortamda minibüs işletmeciliğinden aylık 20 bin lira gibi kazanç elde edilmesinin mümkün olmadığını savundu. Hat bedelleri konusuna da değinen Gani, 'Ben zamanında babama ait arsa ve tarlaları satarak minibüs hattı almışım. Şu an hattı satsam zamanında sattığım arsaların onda birini alamam. Minibüs hatlarının belli bir satış fiyatları var ama insanların aracı satabilmek için fiyat belirtmeleri doğru değil' dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.