Minibüsçüler Kutlu Doğum için ücretsiz yolcu taşıdı

Minibüsçüler Kutlu Doğum için ücretsiz yolcu taşıdı

Muş’ta, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle halk otobüsleri ve dolmuşlar gün boyu ücretsiz yolcu taşıdı.

Şehir-İstasyon ve Şehir-Çiftlik arası sefer yapan Gür Dolmuş Durağı ile Şehir-Şeker Fabrikası arasında sefer yapan Güneş Dolmuş Durağı’ndaki araç sahipleri, Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü sebebiyle yolculardan taşıma ücreti almadı. Dolmuş sahipleri, tüm minibüsçüler olarak bir araya gelip böyle bir karar aldıklarını, bu uygulamanın kendilerine maddi değerle ölçülemeyecek kadar güzel bir manevi haz verdiğini ifade ederek, gelecek yıllarda da bu uygulamayı sürdüreceklerini söyledi. Sürekli olarak birbirleriyle yolcu kapma yarışında olan dolmuşçular, bedava yolcu uygulaması sebebiyle rekabetsiz bir gün geçirdi.
Şehir-Çiftlik hattı arasında taşımacılık yapan Selami Yıldırım isimli dolmuş şoförü, hayır işlemek ve Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu’nu idrak etmek amacıyla alınan karara dolmuşçular olarak destek verdiklerini söyledi. Yıldırım, “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle geçmişte olduğu gibi bu sene de elimizden geldiği kadar destek vermeye çalıştık. Sabah başlattığımız bu uygulamayı akşama kadar sürdüreceğiz. Müslümanlar olarak efendimize layık olmak ve onun sünnetini yerine getirmek zorundayız. Bu zorunluluk bizlere büyük bir haz veriyor” dedi.

Muş İl Müftüsü Recep Uzun ise, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bugüne özel ücretsiz yolcu taşıma hizmeti veren minibüs sahiplerine teşekkür etti. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da güzel işbirliği yaptıklarını ifade eden Müftü Uzun, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.