Minare Boyacıları Yüksekliğe Meydan Okuyor

Minare Boyacıları Yüksekliğe Meydan Okuyor

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde çok sayıda kişinin bakmaya bile cesaret edemediği minarelere çıkan 65 yaşındaki Hasan Yalçın ile yardımcısı Selma Alkan ölüme meydan okuyor.

 Geçmişte minare inşaatında çalıştığını belirten Yalçın'ı metrelerce yüksekte görenler gözlerine inanamıyor.
 
Ölüme meydan okuyan minare inşaatı ve boya ustası Hasan Yalçın, beline bağladığı halat ile yerden 10- 20 metre yükseklikte çalışıyor. Çocuk yaşta işe başladığını 5 yıldan bu yana çırağı Selma Alkan'a işin inceliklerini öğrettiğini söyleyen Yalçın, görenlerin yüreğini ağzına getiriyor.
 
"MESLEĞİMİZ TEHLİKELİ, AMA SEVİYORUM"
Çocuk yaşta başladığı işini severek yaptığını anlatan Hasan Yalçın, daha önce inşaatlarında da çalıştığı minarelerde tamirat, boya yaptığını ifade ederken şöyle dedi:
 
"Bu işler bize kolay geliyor. Memnunuz yaptığımız işlerden. Ondan sonra da Selma hanımı aldık yanımıza. Şimdi de Selma hanım yardım ediyor. Mesleğimiz tehlikeli ama seviyorum. Bu meslekle ekmeğimizi kazanıyoruz. Kolay bir iş değil yani."
 
Yakını Hasan Yalçın'ın yanında 5 yıl önce işe başladığını belirten 40 yaşındaki Selma Alkan, "Kolay değil. Zevk alıyorum. Huzur buluyorum. Seviyorum işimi" dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.