Milyonlar Şehitler Köprüsü'ne akın etti

Milyonlar Şehitler Köprüsü'ne akın etti

Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlar toplandı. Milyonlarca vatandaş, 15 Temmuz'ın yıl dönümü için çeşitli noktalardan yürüyüşünü köprüdeki anıtın önünde tamamladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü etkinlikleri için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitmek isteyen vatandaşlar deniz yoluyla hareket etti. Yenikapı sahilinden yola çıkan vatandaşlar görüntülendi.

Vatandaşlar Şehitler Anıtı'nda buluştu

Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlar toplanmaya başlayan yüzbinlerce vatandaş, 15 Temmuz'un yıl dönümü için bir araya geldi. Vatandaşlar Şehitler Anıtı'nda buluştu..

15 Temmuz Köprüsü'nden görüntüler

15 Temmuz’un yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki törene katılan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Programa, 7’den 70’e herkes her yaştan insan akın akın gelmeye devam etti. Alanda şehitlerimizin isimleri tek tek okundu.

Erdoğan ve Yıldırım yürüyerek geldi

Başbakan Yıldırım, Milli Birlik Yürüyüşü'ne Çengelköy'den katıldı. Yıldırım, vatandaşlarla selamlaştı. Başbakan Yıldırım, "Millet için yürüyoruz. Cumhurabaşkanımız Kısıklı'dan yürüyerek gelecek. Darbeye engel sloganıyla yola çıktı. Tek bir FETÖ'cü hain kalmayana kadar mücadelemiz sürecek. Bu bayrağı kimse indiremeyecek, bu ezanları kimse dindiremeyecek" dedi.

Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla birlikte Şehitler Köprüsü'ne yürüdü.
Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla birlikte Şehitler Köprüsü'ne yürüdü.

Vatandaşlar 'idam' sloganları attı. Başbakan Yıldırım, 20.45'te alandan halkı selamladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alana geldi.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın duasına Şehitler Köprüsü'nde milyonlar 'amin' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte alana geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte alana geldi.

Kısıklı'dan başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun da bulunduğu Kısıklı Meydanı'nda, üzerinde ay-yıldız ve 15 Temmuz baskılı tişörtler giyen, 15 Temmuz logolu şapkalar takan vatandaşlar bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıyan vatandaşlar, köprüye doğru hareket etti.

Öte yandan, Türk Kızılayı bölgede konuşlandırdığı tırlardan vatandaşlara su dağıtıyor.

Bazı vatandaşlar da sıcaktan korunmak için parkların içinde kurdukları küçük çadırlarda yürüyüş saatini bekledi.

Çengelköy'de platform oluşturuldu

Toplanma noktalarından biri olan Çengelköy Meydanı'nda platform oluşturuldu. Kurulan ses sisteminden "Türkiyem", "Vatanına göz dikeni ez oğlum" gibi şarkılar çalınıyor.

Sokaklar ve dükkanlara Türk bayrakları asılırken, meydana çıkan sokak ve caddeler trafiğe kapatılarak, sürücüler alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Vatandaşlar arama noktalarından geçerek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyor. Vatandaşlar yürüyüş sırasında Çengelköy Polis Merkezi'nde bulunan emniyet güçlerine sevgi gösterisinde bulunuyor.

Altunizade

Altunizade'ye gelen vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları taşıyarak törenin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yürüyor.

Bu arada, vatandaşların yürüdüğü D-100 Karayolu'na çıkan ara yolların girişleri kamyonlarla kapatıldı.

Öte yandan tören alanına başka noktalardan da gruplar halinde yürüyüşler yapılıyor. Sağlık çalışanları da Üsküdar Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptıktan sonra köprüye yürümeye başladı.

Tören alanı

Köprüdeki etkinlik alanında basın mensuplarının çalıştığı platformun önünde toplanan bazı vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak bir yayın kuruluşuna tepki gösterdi. Bunun üzerine platformdan birlik ruhuna uygun sloganlar atılması ve herhangi bir yayın kuruluşuna yönelik ifadeler kullanılmaması yönünde anons yapıldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.