Milli Temel İslami Bilgi Yarışması

Milli Temel İslami Bilgi Yarışması

Bulgaristan'da Milli Temel İslami Bilgi Yarışması'nın bu yıl 8'incisi düzenlendi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Şumnu kentinde yapılan yarışmada, Filibe Bölge Müftülüğü öğrencileri birinci olurken, Razgrad Müftülüğünden katılan öğrenciler ikinci, Smolyan Müftülüğü öğrencileri ise üçüncü oldu.
 
Yarışmaya katılan tüm öğrencilere onur plaketi, okul araç-gereçleri, kitaplar ve para ödülleri dağıtıldı. Birinci olan Filibeli öğrenciler ise Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkılarıyla, Edirne ve İstanbul'u ziyaret edecek.
 
Yarışmaya ev sahipliği yapan Şumnu Bölge Müftüsü Mesud Mehmed yaptığı açıklamada, din bilgisi yarışmalarının çocukların dine olan sevgi ve ilgisini pekiştirdiğini belirterek Türkiye'deki sivil toplum kuruluşların yanı sıra TBMM Türkiye-Bulgaristan Dostluk Grubu ve Bursa Bölge Müftülüğü'nden destek gördüklerini söyledi.
 
Şumnu'daki Nüvvab İmam Hatip Okulu'nun son sınıf öğrencisi, 17 yaşındaki Tayfun Mehmet, eğitimin bir süreç olduğunu ifade ederek, yazın verilen Kur'an kurslarından sonra eğitimin son bulmaması, eğitimin kışın da sürmesi gerektiğini belirtti.
 
Yeni binası tamamlanan Nüvvab İmam Hatip Lisesi'nde, bu yıl 115 öğrenci eğitim görecek.
 
Üç yıl önce Kahramanmaraş'tan Şumnu'ya gelen Müdür Yardımcısı İdris Sağar, yapımı tamamlanan yeni bölüm ile okula modern bir eğitim ortamı sağladığını söyledi. Sağar, "Her yıl sayısı gittikçe artan öğrencilerimiz artık daha da huzurlu bir ortamda çalışabilecekler. Ciddi eğitim veren Nüvvab'ın mezunları, dünyanın her yerinde öğrenimine devam edebiliyor" diye konuştu.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.