Milli Kültür Şurası 28 yıl aradan sonra toplanıyor

Milli Kültür Şurası 28 yıl aradan sonra toplanıyor

İstanbul’da 28 yıl aradan sonra Milli Kültür Şûrası toplanacak. Açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapacağı şûrada kültür politikaları, kültür ve sanat alanındaki sıkıntılar 17 ana başlık altında irdelenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1982 ve 1989 yılında yapılan Milli Kültür Şûrası’ndan 28 yıl sonra üçüncü kez Milli Kültür Şûrası’nı toplayacak. İstanbul’da 3-5 Mart’taki toplantının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda üç gün sürecek şûrada kültür politikaları ele alınacak.

17 AYRI BAŞLIKTA İRDELENECEK

Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarda yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları 17 ana başlık altında irdelenecek. Ele alınacak başlıklar kültür politikaları, kültür diplomasisi, kültür ekonomisi, kültür varlıkları ve arkeoloji, sahne sanatları, sinema-televizyon, müzik, görsel sanatlar, dil ve edebiyat, yayın ve kütüphanecilik, medya ve kültür, çocuk ve kültür, mimari ve kültür, şehir ve kültür, yerel yönetimler ve kültür, yurtdışı Türkler ve kültür, aile ve kültür olacak. Şûraya, Türkiye’nin önemli yazarları, sanatçıları, kültür insanı ve akademisyenleri katılacak. Şûra ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın geniş yelpazede gruplar halinde yürüttüğü istişare toplantılarından çıkan fikirler de toplantıda ele alınacak.

KÜLTÜR SANATTA KOPYA ÇEKTİK

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde kültür ve sanat alanındaki üzüntüsünü dile getirerek, “Yeni devletimizi dışarıdan kurarken, pek çok alan gibi kültür sanat konusunda da bana göre, yanlış bir stratejiyi tercih ettik. Kültür sanatta da sadece üzülerek söylüyorum, kopya çektik, taklit ettik. Üstelik onları da kötü bir şekilde yaptık. Kendimize ait olanları geliştirmek şöyle dursun mevcuda dahi sahip çıkamadık” demişti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.