Milli Görüş-Nurcu kavgası değil, bu başka bir şey

Milli Görüş-Nurcu kavgası değil, bu başka bir şey

Zaman yazarı Ali Bulaç aynı uyarıyı yaptı

Risale Haber-Haber Merkezi

Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç, "Bazıları bu gerilimin gerisinde Milli Görüş-Nurcu ve İslamcı-Nurcu kavgası olduğunu zannediyor, hayır bu kesinlikle yanlıştır, yanıltmacadır. Bu başka bir şeydir" dedi.

İktidardan beklentisinin bir grubu, bir cemaati değil “toplumsal merkezi” muktedir kılmak olduğunu belirten Bulaç, "Toplumsal merkezde sadece Sünniler, Milli Görüşçüler, Nurcular, Süleymancılar, Anadolu milliyetçileri bulunmuyor; bu toplumun ana gövdesi yer alıyor. Alevilerden Kürtlere, gayrimüslimlerden hak ettiği payı alamayan laiklere herkes bu ana kubbenin altında toplanmış. Herkes adalet istiyor" dedi.

İmam hatiplerin kimsenin malı, “yeminli ideolojik mücadeleleri”nin aracı olmadığını ifade eden Bulaç, "Belli bir akıl doğrultusunda imam hatipleri temellük edenlerin pek eski hesaplaşmalarına vasıta kılmak bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlık olur. Bazıları bu gerilimin gerisinde Milli Görüş-Nurcu ve İslamcı-Nurcu kavgası olduğunu zannediyor, hayır bu kesinlikle yanlıştır, yanıltmacadır. Bu başka bir şeydir" şeklinde yazdı.

Bulaç yazısını şu cümlelerle bitirdi: "Birbirimize “hakkı ve sabrı” tavsiye edelim. Aile huzurumuzu, kardeşliğimizi, sosyal barışımızı bozmayalım; bunu saldırıları edeb ve hukuk dışına çıkanlara hatırlatalım, ülkemizi içine çekmekte oldukları anafordan uzak tutalım."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum