Milli Eğitime ve orduya önemli mesaj

Said Özdemir ağabey ciğerlerinden rahatsız. Fatih hastanesinde tedavi görüyor. Dün ikindi vakti kendisini birkaç arkadaş ile birlikte ziyaret ettik. Sağlık durumu iyi. Bu vesile ile kendisine Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı’nın Kızılcahamam’da 4 Şubat’ta gerçekleştireceği “Hutbe-i Şamiye Ekseninde İslam Birliği ve Küresel Barış” konulu konferansın davetiyesini takdim ettik. Çok memnun oldu. 

Bize Bediüzzaman’ın “Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı islamdır” sözünü hatırlattı ve Araplarla, Türki cumhuriyetlerle, İran, Pakistan, Endonezya gibi İslam ülkeleriyle ittifak edilmesi gerektiğini, birlik olunursa Amerika gibi ülkelerin savaş, işgal, ambargo gibi kararlar alırken çekineceklerini ve cesaret edemeyeceklerini belirtti.

Said ağabey, gençleri düşünüyor; onlara kurulan tuzaklara dikkat çekiyor, televizyonların ve sefahathanelerin tahribatından bahsediyor. Anayasanın 24. Maddesinde garanti altına alınan din ve inanç hürriyetine dikkat çekerek orduda ve okullarda okuyan 17 milyon öğrencinin inanç ve ibadet hürriyetini bir genelge ile serbest bırakarak yardımcı olmaları için Başbakana, Milli Eğitim Bakanına ve Genelkurmay Başkanına mesaj verilmesini, gerekirse bir heyetle gidilerek bu konunun enine boyun anlatılmasını istiyor.

Said ağabey, Üstadın namaza çok önem verdiğini belirterek Peygamberimizin Bedir savaşının arasına namazı katarak zafer kazandığını ifade etti. Milli Eğitimimizin ve ordumuzun da işleri arasına namazı katmak yani serbest bırakmak ve yardımcı olmak suretiyle muvaffak olabileceklerine vurgu yaptı.

“Ey iman edenler, eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar.” (Muhammed, 7) ayetini hatırlatan Said ağabey, yardım görebilmenin şartının Allah’ın dinine yardım etmek olduğunu belirtti.

Bugün İslam dininin bütün insanlığa saadet bahşeden çok mühim esaslarını uygulamaktan çekinen idarecilerin, birçok gençlik problemleri, anarşi ve terör gibi gailelerle uğraştıklarını, uğraştırıldıklarını görüyoruz. Allah’ın dinine yardım etmiş olsalar, onların da Allah’tan yardım göreceklerini, milletimizin ve ordumuzun enerjisini tüketen zararlı gailelerden kurtulacaklarını pek rahatça söyleyebiliriz. Çünkü Yüce Allah’ımız garanti vermiş.

Namaz dinin direğidir, namaz birleştirir, namaz güç verir, insanı millete de orduya da en elverişli birey haline getirir. Kim sarılırsa yücelir, güçlenir ve dik durur.

Sayın Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza ve Genelkurmay Başkanımıza duyurulur. Bunu millet olarak bekleme hakkımız olsa gerektir.

Said Özdemir ağabeye şifalar diliyoruz ve dualarınızı bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum