Milletvekillerine İnternetten Ulaşılacak

Milletvekillerine İnternetten Ulaşılacak

Vatandaşlar önümüzdeki yıldan itibaren milletvekillerinden internet aracılığı ile randevu alabilecek.

Zaman zaman vatandaşların "Ankara'ya gittim, milletvekilimi bulamadım, derdimi anlatamadım..." şeklindeki yakınmaları gündeme gelmekte...İşte bu yakınmalara son veriliyor...

Vatandaşlar önümüzdeki yıldan itibaren milletvekillerinden internet aracılığı ile randevu alabilecek.

Ayrıca milletvekillerinin de hem seçmenleri ile daha iyi iletişim kuracakları hem de yasama ve denetim faaliyetlerini çok daha rahat yapabilecekleri binanın temeli de yeni yılda atılacak.

Meclis'in 2010 yılı bütçesini Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, millete daha iyi hizmet verilebilmesi için Meclis'in yeni teknolojilerden azami derecede yararlandırılacağını söyledi.

Şahin, bu amaçla, Meclis'in bilişim teknolojileri alt yapısının güçlendirileceğini, vatandaş ile vekilin rahat iletişim kurması ve görüşebilmesinin sağlanacağını söyledi.

Şahin, "İnternet ortamında sorunsuz görüşme imkanı oluşturulacak. Vatandaşlar görüşmek istediği vekillerle internet ortamında randevu alabilecek... Ayrıca kütüphanemiz ve gazete arşivlerimiz de dijital ortama aktarılacak." diye konuştu.

Şahin, milletvekillerinin uzun süredir şikayetçi oldukları; 12 metrekarelik yetersiz çalışma ortamlarından kurtarmayı amaçlayan, içinde sosyal donatıların da bulunduğu 520 milletvekili çalışma odasının bulunduğu binanın temelinin yeni yılda atılacağını söyledi.
TRT