Milletvekilleri sığınmacıların konakladığı kampları inceledi

Milletvekilleri sığınmacıların konakladığı kampları inceledi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır ve konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı çadır ve konteyner kentte incelemelerde bulundu.

İlçeye gelen 8 milletvekillinden oluşan komisyon üyeleri, ilk olarak gittikleri yaklaşık 5 bin Suriyeli sığınmacının yaşamını sürdürdüğü konteyner kentte, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ve İl Affet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Taşkesen tarafından karşılandı.

İdari binada basına kapalı gerçekleşen brifinge katılan komisyon üyelerinin, her iki kampta kalan sığınmacı sayısı, sığınmacılara yönelik verilen hizmetler ile sosyal etkinlikler ve yaşam koşulları ile ilgili bilgi aldıkları öğrenildi.

Konteyner kentteki incelemelerini tamamlayan komisyon üyeleri, daha sonra yaklaşık 11 bin Suriyelinin kaldığı çadır kente geçerek, burada da incelemelerde bulundu.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.