Milano’ya minareli camiye şartlı evet

Milano’ya minareli camiye şartlı evet

İtalya'nın büyük kentlerinden Milano'nun Başpiskoposu Angela Scola, kente Duomo Meydanı'nda olmamak koşuluyla kubbeli, minareli bir cami yapılabileceğini belirtti.

Kentte en yüksek rütbeli din adamı konumundaki Milano Başpiskoposu ve aynı zamanda kardinal olan Angelo Scola, Milano Cattolica Üniversitesi'nde düzenlenen gençlere yönelik toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İtalya'nın sanayi ve moda başkenti olarak anılan Milano'da yaklaşık 100 bin kişiden oluşan Müslüman toplumun talebi doğrultusunda cami yapılması fikrine yaklaşımı sorulan Scola, daha önce de bu konudaki düşüncesini açıkladığını ve ibadet yeri bulunmuyorsa orada ibadet özgürlüğünden söz edilemeyeceğini söyledi.

"Milano'ya cami olabilir, sadece Duomo Meydanı'na yapmamak koşuluyla" diyen Angelo Scola, kentin simgesi ve en büyük katedraliyle aynı ismi (Duomo) taşıyan meydan dışındaki bir yere kubbesi ve minaresi bulunan bir cami yapılmasının sorun olmayacağını dile getirdi.

Scola, cami talebinin kimden ve ne şartlarda geldiğini görmek gerektiğini, bunu gerçekten etkin bir toplum tarafından mı istendiğine yoksa dışarıdan bir ülkenin müdahalesi mi olduğuna bakmak gerektiğini ifade etti.

Milano Başpiskoposu, söz konusu caminin ülkenin geleneklerine uygun olmasının önemine işaret ederek, dinlerarası diyaloğun bir masa etrafında oturmak olmadığını, burada yaşayan Müslümanları açıklıkla kucaklamak gerektiğini kaydetti.

Aralarında Türk nüfusun da bulunduğu yaklaşık 100 bin kadar Müslüman, Milano'da büyük bir cami olmaması sebebiyle ibadetlerini kültür merkezi statüsünde kendi açtıkları yerlerde gerçekleştiriyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum