Milano'daki Müslümanlar'ın Ramazan Bayramı coşkusu

Milano'daki Müslümanlar'ın Ramazan Bayramı coşkusu

Milano ve çevre kentlerde yaşayan vatandaşlar, bayram namazını Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİP) Milano'daki camisinde kıldı

Çok sayıda Türk ve başka ülke vatandaşı Müslümanlar, DİTİP'in Milano'daki camisinde bayram namazı için bir araya geldi. Dualar edilip kılınan bayram namazından sonra bayramlaşan vatandaşlara kadın kolları tarafından hazırlanan kahvaltı ikram edildi. Yaklaşık 2,5 sene önce faaliyete geçen DİTİP Milano Derneği içinde hizmet veren Milano Diyanet Camii Din Görevlisi Yusuf Arslan, caminin açıldığı günden bu yana en yoğun katılımlı gününü geçirdiğini belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arslan, “Bu benim gurbetteki dördüncü bayramım. Vatanımı, memleketimi çok özledim. Gurbette bayram çok daha farklı, bir tarafı hüzün, bir tarafı sevinçli” dedi.

Milano Din Hizmetleri Ataşesi Abdülhamid Eşmeli ise, tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, “Vatandan şu anda binlerce kilometre uzaktayız ancak vatandaymışız gibi çok güzel bir atmosferde bayram kutluyoruz. Milano'nun yanı sıra Como, Modena ve İmperia'daki camilerimizde de bayram kutlaması yapılmakta. Vatandaşımız şu anda işe gidiyor, buraya gelmese belki bayram atmosferini hiç yaşayamayacak. Burası hem evi, hem vatanı hem de camisi oluyor vatandaşın” şeklinde konuştu.

Milano Camii Derneği Başkanı İbrahim Karatut da Ramazan'da güzel bir birliktelik sağlandığını ifade ederek, “Herkesin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.