Mikroskop ile görülebilen eserler sergisi açıldı

Mikroskop ile görülebilen eserler sergisi açıldı

Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy'nin, sadece mikroskop ile görülebilen mikrominyatür eserlerden oluşan sergisi açıldı.

Syadristy, kent merkezindeki bir alışveriş merkezindeki serginin açılışında, eserlerini Türkiye'de ikinci kez sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Syadristy, "Dünyanın farklı yerlerinde açtığım sergilere Türklerin aşırı ilgi gösterdiğini gördüm ve bu durum beni çok mutlu etti. Türkiye'deki ikinci sergimi Trabzon'da açtım ve burada olmaktan da mutluyum" dedi.
 
Mykola Syadristy, mikrominyatür sanatının zor olduğunu vurgulayarak, yaklaşık 50 yıldır bu sanatla uğraştığını kaydetti.
 
Serginin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Forum Trabzon Satış ve Pazarlama Müdürü Esma Sezeroğlu ile vatandaşlar katıldı.
Alışveriş merkezindeki bir odada, mikroskop takılı cam fanuslarda sergilenen 14 eser, mikroskop ile görülebiliyor. Ziyaretçiler, mikroskobun ucundaki eseri görünce şaşkınlığını gizleyemiyor.
 
BİRÇOK ESERİ REKORLAR KİTABI'NDA
 
Pek çoğu Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve mikroskopla görülebilen eserler arasında saç telinin içindeki gül, üzüm çekirdeğinin içinde tilki, pirinç tanesinin üzerindeki yelken, iğne deliğinin içindeki deve kervanı, sivrisineğin iğne ucundaki 6,5 milimetre çapındaki şemsiyeli kız minyatürü, yarım haşhaş tohumu içinde kırlangıçlar ve yuvalar ile 203 detaydan oluşan 1,8 milimetre çapındaki yel değirmeni bulunuyor. 
Rubin, altın, platin, safir gibi farklı malzemelerden özel teknik ve alet kullanılarak yapılan eserlerin yer aldığı sergi, 2 Ağustos'a kadar gezilebilecek.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.