Microsoft tekrar akıllı telefon üretecek mi?

Microsoft tekrar akıllı telefon üretecek mi?

Lumia serisi cihazlarla karşımıza çıkan Microsoft, tablet bilgisayar tarafında oldukça iyi bir ilerleme kaydetse de benzer bir başarıyı akıllı telefon sektöründe elde edemiyor. Analistler firmanın yeni bir konsept ile geleceğini tahmin ediyordu..

Windows Phone 8 ve 8.1 serüveninin başarısızlığından sonra şansını Windows 10 Mobil’de deneyen Microsoft, yine umduğu başarıyı elde edememişti. Analistler, firmanın tablet bilgisayar sektöründeki başarısını göz önüne alarak, yeni bir akıllı telefon serisinin duyurulacağını müjdelemişti.

Özellikle ABD pazarında Surface tabletlerin Pazar payı günden güne artıyor. Tam olarak bu sebeple, firmanın Lumia serisini bir kenara bırakıp “Surface Phone” isimli yeni bir telefon duyurması bekleniyordu. Tahminler 2016 yılının son çeyreğini işaret ediyordu. Ancak bu beklentiler artık rafa kalktı.

ZDnet ve Dr. Windows isimli sitelerin haberine göre Microsoft bu yıl herhangi bir akıllı telefon duyurmayacak. Yani eğer Surface Phone’u bekliyorsanız, en erken tarih şimdilik 2017 ve belki 2018 olarak görünüyor.

Surface Phone haricinde firmadan başka bir mobil proje beklenmiyor. Bazı analistler firmanın mobil sektörün akıllı telefon tarafından tamamen çekilebileceğini bile düşünüyor. Kısacası Microsoft’un akıllı telefon bölümü şu sıralar oldukça belirsiz görünüyor.

Sizce Microsoft yeni bir seri ile şansını tekrar denemeli mi? Yoksa Android ve Apple karşısında artık şansı yok mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.

 

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.