Microsoft tarihinin en iyi açılışı: Windows 10

Microsoft tarihinin en iyi açılışı: Windows 10

Microsoft'un çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 10 öyle bir çıkış gerçekleştirdi ki, daha şimdiden tüm rekorları kırmaya aday oldu.

29 Temmuz tarihinde final sürümü yayımlanan Windows 10 sadece ilk gününde 14 milyonu aşkın cihaza kurulurken, Ağustos sonu tiraj karnesi ise 67 milyon olarak açıklandı. Yani diğer bir deyişle 3 günde 67 milyon dolayında bilgisayara kuruldu ki bu aynı zamanda -açık ara- bir rekor.
-----------------
Windows 10 yayımlandı
Windows 10 yükseltme rehberi
-----------------
Dahası forumları kontrol ettiğimizde sunuculardaki yoğunluk sebebiyle sıranın henüz gelmediği milyonlarca kişi olduğu vurgulanır ki bu da ivmenin daha uzun bir süre korunacağına işaret ediyor. Düşünün ki Microsoft'un bant yoğunluğu Windows 10'un çıkışıyla birlikte Apple'ı bile ikiye katlamış durumda. Tabii Windows 10'un böylesi bir başarı yakalamasının en önemli sebebinin W7/8/8.1 sürümlerinden geçişin ücretsiz oluşu olduğunu da not olarak düşelim.
 
Microsoft Windows 10'un yayımlanması ile birlikte 15 Tb/s'lik bir bant genişliğine erişti ki bu adeta inanılmaz bir değer. Düşünün ki, rekorun bundan önceki sahibi olan Apple'ın iOS 9'u yayımladığı gün eriştiği 8Gb/s'yi neredeyse iki katladı! Dahası raporlara baktığımızda Microsoft'un üçüncü parti CDN'lerle (İçerik Dağıtım Ağı) birlikte 40Tb/s'yi rezerve ettiğini görüyoruz ki bu da dünya kupası finallerinde bile erişilemeyen bir değer!
Bildiğimiz gibi Microsoft'un hedefi masaüstünde Windows 10 ve mobil kanatta Windows Mobile 10'u (ki o da Kasım'da yayımlanacak) nihai aşamada bir milyar dolayında kullanıcıya ev sahipliği yapacak tek bir çatı altında birleştirerek dev bir ekosistem oluşturmak.

Yeni şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.