Microsoft Cortana iOS ve Android'e geliyor

Microsoft Cortana iOS ve Android'e geliyor

Microsoft, akıllı asistanı Cortana'nın iOS ve Android ile çalışan telefonlarında da kullanılabileceğini duyurdu.

Microsoft'un kişisel akıllı asistanı Cortana, iPhone ve Android akıllı telefonlarda da kullanılabilecek. Google'ın bu cihazlar için ürettiği mobil uygulama kısa süre içinde App Store ve Google Play'deki yerini alacak.

Microsoft'un Siri benzeri akıllı asistanı kullanıcıların sesli komutlarıyla çeşitli işlemleri yapmalarını sağlıyor. Haziran ayında Android uyumlu versiyonunun kullanıma girmesi, ve bir süre sonrada Cynaogen OS işletim sistemi yüklü cihazlarla da uyumlu hale getirilmesi bekleniyor

Ancak diğer platformlardaki Cortana, Windows Phone'da tanıdığımız ve gördüğümüz tüm özelliklere sahip olmayacak. Microsoft, en azından bildirim desteğinin düzgün bir şekilde çalışacağının sözünü verirken, Apple'ın Siri'si ve Google'ın Google Now'u gibi uygulama olarak kullanılacak Cortana da kullanıcıların arama, ilgi ve kişisel verilerine göre öğrenecek ve kullanıcısına yardımcı olacak. Uçuş bilgileri, yakındaki restoranlar, rezervasyon, sinema bilgileri, maç bilgileri gibi çok sayıda bilginin alınabileceği Cortana, Android için Haziran sonunda ve iOS için de yıl sonunda piyasaya sürülecek.

İlk olarak Nisan 2014'te kullanıma giren Cortana, Microsoft'un işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda kullanılabiliyordu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.