Microsoft, AMD'yi satın alabilir

Microsoft, AMD'yi satın alabilir

Bu arada, yalnızca Microsoft değil, Samsung ve Qualcomm gibi firmaların da AMD için sırada olabileceği konuşuluyor.

Özellikle hazırladığı grafik kartları ve işlemcilerle adından söz ettiren teknoloji firması AMD, son aylarda birçok önemli markanın gözdesi durumunda. Son gelen raporlar, Microsoft'un AMD'yi bünyesine katmak üzere çalışmalarda ve son dönemde de görüşmelerde bulunduğunu ifade ediyor.

KitGuru sitesinde yer alan bilgilere göre Microsoft, henüz detayları bilinmese de bir süredir AMD'yi satın almak için görüşmelere başladı. Şu an Microsoft'un 95 milyar doların üzerinde nakit rezervi var ve AMD'nin değerinin de 1.81 milyar dolar civarında görüldüğü, anlaşma sağlandığı takdirde de bu paranın rahatlıkla ödenebileceği düşünülüyor.

Baktığımızda AMD, işlemciler, ekran kartları, server çalışmaları ve dahası olarak da yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox ONE için hazırladığı sistem çipleriyle büyük bir öneme sahip. Eğer anlaşma sağlanırsa, hem Xbox ONE üretim sürecinde Microsoft'un para anlamında tasarrufu olacak hem de Sony'nin her konsol başına AMD'ye ödediği 100 dolar da bir nevi Microsoft'un cebine girmiş olacak.

Konu hakkında henüz AMD ve Microsoft cephelerinden gelen bir cevap bulunmuyor, ama KitGuru sitesi, AMD'yi satın alma konusunda devreye Samsung ve Qualcomm gibi isimlerin de girebileceğini bildiriyor.
Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.

teknokulis

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.