Mezun olmadan mesleğe hazır

Mezun olmadan mesleğe hazır

Bahçeşehir Üniversitesi Türkiye'de ilk kez uygulanan, 'Okulda Üniversite' eğitim modeliyle öğrencilerine ilk ki yıl temel eğitim verdikten sonra, 'aday öğretmen' unvanıyla yarı dönem çalışmalarına imkan tanıyor.

Aybike Eroğlu'nun haberi:

Klasik öğrenimle modern öğrenimin harmanlandığı 'okulda üniversite' modeliyle öğretmenler mezun olmadan mesleğe hazırlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi'nin (BAU) geliştirdiği eğitim modeli kapsamında öğretmen adayları, Bahçeşehir bünyesindeki okullarda akademisyenler gözetiminde çalışıyor.

SAHADA YETİŞİYORLAR

'Birinci Ulusal Okulda Üniversite Sempozyumu' sonrası projenin detaylarını Yeni Şafak'a anlatan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, bu eğitim modeliyle öğretmen yetiştirme konusuna yeni bir soluk getirdiklerini söyledi. Türkiye'de ilk kez BAU tarafından hayata geçirilen sistem kapsamında eğitim bilimleri fakültesinde okuyan öğrenciler, eğitim kurumu bünyesinde derslere katılıyor. Öğretmen adaylarının okullardaki eğitim süreçlerine, üniversitedeki öğretim üyeleri de gözetmenlik yapıyor. Böylece geleceğin öğretmenlerini sahada yetişmiş oluyor.

UZMANLAR EŞLİK EDİYOR

'Okulda Üniversite' eğitim modeli ile BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin ilk iki yıl alınan temel eğitimin ardından üçüncü ve dördüncü sınıflarda 'aday öğretmen' unvanıyla anlaşmalı okullarda yarı dönemli çalışmaya başladığını anlatan Rektör Yalçın, bu dönem süresince aday öğretmenlere uzman bir öğretmenin eşlik ettiğini söyledi.

Tek tıkla kütüphane

Kültür mirasçısı İstanbul'un en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi yenilendi. 1 milyonu aşkın yayına ev sahipliği yapan kütüphane bünyesinde kullanılan Otomasyon Sistemi ile okuyucunun doğru bilgi ve kaynağa ulaşması hedefleniyor. Kütüphane, Derleme Kanunu gereği her gün ülke genelinde basılan tüm eserleri de bünyesinde topluyor. Kütüphanedeki kayıt dışı eserlerin sisteme dâhil edilmesi için de çalışmalar devam ediyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.