Meyve ve sebzelere sobalı koruma

Meyve ve sebzelere sobalı koruma

Gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığının eksi 25-30 derecelerde seyrettiği Erzurum'da meyve ve sebzeleri korumak için ilginç bir yöntem uygulanıyor.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Erzurum'da semt pazarındaki satıcılar getirdikleri meyve ve sebzelerin donmaması için soba kurdu.

Gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığının eksi 25-30 derecelerde seyrettiği, gündüzleri ise yine sıfırın altında soğuk havanın yaşandığı Erzurum'da seyyar pazar esnafı çileli günler geçiriyor. Her gün değişik semte çadır kurup sebze ve meyve satmaya çalışan pazar esnafı, soğukların kendilerini vurduğunu belirttiler. Çadırlarına sebze ve meyvelerin donmaması için soba kuran pazar esnafı, “Erzurum'da kara kış etkisini artırıyor. Bizim de ekmek parası kazanma yolunda soğuklarla mücadelemiz başladı. Hava çok soğuk. Biz de üşüyoruz. Ürünlerimiz de donuyor. Donmaması için çadırlara sobalarımızı kurduk” diye konuştu.

Bazı pazarcılar üşümemek için tezgahların yanında yaktıkları ateşte ısınırken, alışverişe gelen vatandaşlar da kendilerine eşlik etti.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.