Meyve kabuklarını atmayın

Meyve kabuklarını atmayın

Çöpe attığımız meyve kabuklarının sandığımızdan da çok faydası bulunuyor.

Meyveleri yeriz ve kabuklarını hiç düşünmeden çöpe atarız; ancak kabuklarının sandığımızdan çok daha fazla fayadsı var. Örneğin; muz kabuğu diz ağrılarına iyi gelirken, karpuz kabuğu ise diş etlerine masaj etkisi yapıyor.

Muz kabuğunu atmayın

Muz kabuğunun içini sivrisinek ısırıklarına sürdüğünüzde, kaşıntısını ve şişkinliğini alır. Ayaklardaki nasırların yumuşaması için, muz kabuğunun içini sıyırın, 1 kaşık kadar olduğunda nasırın üzerine koyun, üstünü sarın. 1-2 saat sonra açıp temiz su ile yıkayın ya da direkt muz kabuğunu nasırınıza sarabilirsiniz.

Muzun kabuğunu akneleri geçirmek üzere, üstüne sürebilirsiniz. Diz ağrılarının geçmesine yardımcı olmak için muz kabuğuyla dizleri ovun. Ayrıca içindeki potasiyum ve yağlarla çok iyi bir ayakkabı cilasıdır. Muz kabuğunun içiyle ayakkabınızı ovun sonra bez ile temizleyin.

Diş etine karpuz kabuğu elma, karpuz gibi sert meyveler mekanik temizlik sağlayıp, ağızda çürüklere sebep olan asit miktarını azalttığı gibi diş etlerine de masaj etkisi yapar. Karpuz kabuğunun beyaz kısmını çiğneyip gargara yaparsanız ağzınızın içini temizler. Ayrıca karpuz kabuğu, kötü ağız kokusundan şikayetçi olanlar için de etkili sonuçlar verir.

Selülitlere karşı portakalın kabuğu yardımcı olabilir. UV ışınlarına karşı etkisi olduğundan dolayı kozmetik sanayinde de kullanılır. Vücuttaki sarkma ve kırışma sorunlarına karşı da kullanılmaktadır.

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.