Meydanlardaki demokrasi nöbeti sürüyor

Meydanlardaki demokrasi nöbeti sürüyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor

Ankara
15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'nda demokrasi için nöbet tutuyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Kızılay Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine bugün de devam etti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Ankara milletvekilleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de Kızılay'daki demokrasi nöbetine katılarak, platformdan halkı selamladı ve darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı nöbette, Türkçe ve Arapça yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı.

Mehter takımının da konser verdiği demokrasi nöbetinde, olayın yaşandığı gece tanklarla mücadele eden vatandaşlardan Metin Doğan ve Mustafa Özbey halkı selamladı.

İstanbul
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, İstanbul'un değişik yerlerinde "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürüyor. 

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan platformdan, vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler dinletildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, "Türkiyem" ve "Ortağız Bir Namusa" şarkılarına eşlik ederek, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. 

Uğur Mumcu Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın da katıldı. 

İzmir
İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini sloganlar ve pankartlarla protesto etti.

Meydanı dolduran her yaştan kalabalık, "Bu topraklar çok hain gördü ama bilinmeli ki Türk milleti hepsini tarihe gömdü", "Biz ancak rükuda eğiliriz, FETO'ya idam", "Gece ülkeyi kurtarıp sabah işe giden millete Türk denir" yazılı pankartlar açtı. 

İzmit
İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, darbe girişiminin 12. gününde de tepkilerini ve "demokrasi nöbetini" devam ettirdi. 

Etkinlikte FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Adana
Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu"nca düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaş aileleri ve çocuklarıyla katıldı. Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından vatandaşlar İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.

Osmaniye
Osmaniye'de Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini bugün de sürdürdü.

Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Kayseri
Kayseri'de ellerine bayraklarını alan yediden yetmişe binlerce kişi, kent meydanını doldurarak dualar edip darbe girişiminde bulunanlara ve FETÖ lideri Fetullah Gülen'e lanet okudu.

Meydanda "demokrasi nöbeti" tutmaya gelen engelli vatandaş Ayla Özkan da "Biz engelliyiz ama onlar da dinlerinden engelli. Allahlarından bulsunlar, bunları yapanların idamını istiyoruz" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte 12 gündür çadırda demokrasi nöbetini sürdürdüğünü anlatan Özcan Erkip, darbecilere karşı sabaha kadar beklediklerini vurguladı.

Çanakkale
Çanakkale'de akşam saatlerinde İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar, alana kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video görüntülerini izledi.

Balıkesir 
Balıkesir'de bugün ismi Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla "Milli İrade Meydanı" olan alanda toplanan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Balıkesir Lokantacılar Odası tarafından alandaki vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Yalova 
Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana meydanı boş bırakmayan Yalovalılar darbe girişimini protesto ediyor. 

Alanda kurulan dev ekrandan, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar haber bültenlerini izledi. Alanda ayrıca hayatını kaybeden şehitler için de Kur'an-ı Kerim okutularak dua edildi.

Van
Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede?" şeklinde slogan attı.

Alanda darbeyi protesto eden vatandaşların, 15 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarını "Tarihe Not Düş" adlı anı defterine yazdı.

Edirne
Edirne'de vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Çocuklardan oluşan bir topluluk büyük bir Türk bayrağı açtı.

Aksaray
Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, "demokrasi nöbeti" 12’nci günde de yoğun katılımla devam ediyor. 

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, "15 Temmuz Türkiye ve tüm İslam coğrafyası için kırılma noktası olmuştur. Milletimiz darbeye dur demiştir. Bizim vatanımız, kanla canla elde edilmiş bir vatandır. Değer biçilemeyecek kadar değerli bir vatanımız var. Bu vatana canımızla, kanımızla sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Hatay
Hatay'da Antakya DSİ Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua edip, ilahi grubuna eşlik etti.

Antakya Belediye Başkanı Başkanı İsmail Kimyeci, burada yaptığı konuşmada, halkın daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da meydanları hiçbir zaman boş bırakmayacaklarını, demokrasiye her zaman halkın sahip çıkacağını dile getirdi.

Mersin
Cumhuriyet Alanı'nda akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine, attıkları sloganlarla tepki gösterdi.

Alanda birlik beraberlik mesajları veren ve çalınan şarkılara eşlik eden çok sayıda vatandaş, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Bursa
Bursa'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti İl Başkanlığının da bulunduğu "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"na akın eden binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıp, tepkilerini dile getirdi.

Eskişehir 
Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

Samsun
Samsun'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor. 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara ile başpehlivan üçüncüsü Şaban Yılmaz da vatandaşlarla birlikte darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan platformun üzerinden halkı selamlayan başpehlivanlar, aldıkları ödülleri şehitlere yad ettiler.

Isparta
Isparta'da darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" 12'nci gününde de sürüyor. Aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, Hükümet Meydanı önünde toplandı.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve darbe girişimi sırasında ölenler için duaların edildiği gösterilerde vatandaşlar, çalınan şarkı ve marşlara eşlik etti.

Kırklareli
Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' şeklinde sloganlar attı.

Kırşehir
Kırşehir'de vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cacabey Meydanı'nda bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, dualar edildi. Kırşehir Belediyesi mehter takımının seslendirdiği kahramanlık türkülerine vatandaşlar Türk bayrakları sallayarak eşlik etti. 

Yozgat
Yozgat'ta, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü. Nöbete küçük çocuklar da anne ve babalarıyla katıldı. 

Meydandaki buluşmaya Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım da destek verdi.

Sivas
Sivas'ta "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sivas Valiliği önünde toplandı.

Vatandaşlara destek olmak isteyen ve darbe girişimine tepki gösteren 38 sivil toplum kuruluşunun (STK) başkanı da ellerinde Türk bayraklarıyla alana geldi.

Nevşehir
Nevşehir'de Türk Telekom binası önündeki Diriliş Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün askeri darbe girişimine tepki gösterdi. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda "demokrasi nöbeti" tutan kalabalık, Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisini ve tasavvuf musikisi ekibini izledi. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de platformda Kur'anı Kerim okudu. 

Kütahya
Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla yine meydanlara akın etti. Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Bilecik
Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, "Milli iradeye saygı ve demokrasi nöbeti"nde ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı. 

Kastamonu
Kastamonu'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak protesto etti. Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua etti.

Amasya
Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan ve 12 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sloganlar attı. Vatandaşlar, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti. 

Rize
Rize'de 15 Temmuz Cuma gününden bu yana sabaha kadar terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürüyor. Vatandaşlar, Türkiye gündemini meydanda kurulan dev ekranda takip ediyor. ÇAYKUR'a ait tırdan, meydana gelen vatandaşlara çay ikram ediliyor. 

Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standındaki deftere vatandaşlar, darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazmaya devam ediyor.

Giresun
Giresun'da Hükumet Konağı önünde toplanan Giresun Adliyesi, Giresun E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü personelinden oluşan grup, sahil boyunca slogan atarak Atatürk Meydanı'na yürüdü.

Ordu
Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü. 

Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, mehteran gösterisi sunuldu. 

Gümüşhane
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepki amacıyla "Biz Birlikte Torul'uz" etkinliği düzenlendi.

Torul Kaymakamlığı ve Torul Belediye Başkanlığının organize ettiği etkinliğe, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayburt
Bayburt'ta da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan çoğunluğu kadın ve çocukların olduğu vatandaşlar, tekbirler getirdi.

Artvin
Artvin'de Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, daire amirleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto ederek demokrasi nöbetini sürdürdü.

Trabzon
Trabzon'da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, Trabzon Müftülüğüne bağlı bazı imamlar ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Sakarya
Sakarya Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua edip, mehter takımına eşlik etti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı konuşmada, Sakaryalıların, vatanı, milleti, bayrağı, ezanı sevdiğini ve demokrasiyi korumak için titiz davrandığını 15 Temmuz gecesi gösterdiğini söyledi.

Bartın
Bartın'da Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Meydanda demokrasi nöbetine 2 yaşındaki kızı Nisanur ve 1 yaşındaki oğlu Abdulhamit Kayıhan ile gelen Nurgül Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanı kimseye vermeyeceklerini ve toprağı kimse ile paylaşamayacaklarını söyledi.

Zonguldak
Zonguldak kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar attı. Vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi. 

Karabük
FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla Karabük Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da darbe girişimini protesto etti. 

Safranbolu ilçesinde de Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar kılınan yatsı namazının ardından meydandaki bekleyişlerini sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürüyor.

Konya
Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'nı dolduran kadın erkek, genç yaşlı on binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto ediyor.

Katılımcılar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları atıyor.

Malatya 
Hükümet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, eşleri ve çocuklarıyla nöbet tutuyor. 

Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisini izleyen katılımcılar, zaman zaman hoparlörlerden yükselen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini dinliyor.

Kilis
Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı ve hayırseverler tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. İl Müftülüğü personelince dua okundu ve konteyner kentten gelen Suriyeli ilahi grubu, parçalar seslendirdi. 

Şanlıurfa 
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aralarında Türk, Arap ve Kürt vatandaşların bulunduğu yüzlerce kişi, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Tarihi Paşa Konağı önünde bir araya gelen Siverekliler, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ aleyhinde sloganlar attı. Çocuk ve kadınların fazla olduğu gösterilerde vatandaşlar, darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta da vatandaşlar, kent meydanında demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 

Ottomon Offroad Kulübünce Müftülük Meydanı'ndan nöbet alanına kadar vatandaşların katılımıyla 200 metre Türk bayrağı taşıdı, yürüyüş yaptı.

Adıyaman
Adıyaman'da Valilik önündeki meydanda toplanan yaklaşık 30 bin kişi, bekleyişine devam ediyor.

Akşam saatlerinde alana gelen vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle geldikleri meydanda darbe girişimini protesto etti, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Antalya 
Antalya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni Cumhuriyet Meydanında sürdürüyor. Etkinliğe katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ve sanatçılarla birlikte vatandaşları selamladı.

Aydın
Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan kalabalığın yarısından çoğunu oluşturan kadınlar, ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tutmaya devam etti. 

Meydana kurulan platformda konuşan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişiminde kadınların tarih yazdığını söyledi. 

Uşak
Havanın kararmasıyla kent meydanını doldurmaya başlayan vatandaşlar sloganlarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeye başladı. Ellerindeki pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek olan vatandaşlar, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen mehter gösterisini izledi. 

Manisa
Manisa'da darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz'dan bu yana Manolya Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterileri, katılımın fazla olması ve halkın meydana sığmaması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'na alındı. 

Denizli
Denizli'de Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. 

Gaziantep 
Türk bayraklarıyla Gaziantep Demokrasi Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

Erzurum
Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 12. gününde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, ellerinde bayraklarla marşlar seslendirdi. Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim okundu. 

Iğdır
Iğdır'da, valilik önünde demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla üniversite tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Toplanan kalabalığa, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve üniversitede görevli akademisyenler de eşlik etti.

Ardahan
Ardahan'da vatandaşlar belediye önündeki demokrasi nöbetini sürdürdü. Gazilerin de katıldığı demokrasi nöbetine ellerinde Türk bayraklarıyla katılan yüzlece vatandaş, FETÖ'yü lanetledi.

Vatandaşlardan Turgay Çelik, Hanak ilçesinden demokrasi nöbeti için Ardahan'a geldiğini ifade etti. 

Parti liderleri ile Cumhurbaşkanı'nın buluşmasını millet olarak çok önemsediklerini belirten Çelik, "Buluşma tek kelimeyle mükemmel oldu. Birleşmenin ve kaynaşmanın en önemli adımı olmuştur. Bu bizim milletimizin birlikteliğini gösteriyor. Çünkü bu ülkede, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i herkes bir. Dolayısıyla bu açıdan baktığımızda parti liderlerinin Cumhurbaşkanı ile buluşması son derece önemli. Bizim beklediğimiz bu, devamı gelir inşallah." dedi. 

Tokat 
Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan Tokat'taki vatandaşlar, demokrasi nöbetinin 10. gününde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Nöbete destek veren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin stresli ve sıkıntılı günlerden geçtiğini söyledi. 

Karaman
Karaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Aktekke Kent Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.