Meyan şerbeti susuzluğun çaresi

Meyan şerbeti susuzluğun çaresi

Ramazan'ın yaz ayına denk gelmesi ile yaşanan susuzluk hissi had safhaya çıkıyor. Uzmanlar bu sıkıntıya karşı serinleten, susamayı en aza indirecek meyan şerbetini öneriyor

Sahurda tüketilecek bazı besinler sayesinde, oruç tutarken susuzluğu minimuma indirmek mümkün hale geliyor. Oruç tutacak olanların zorlanmamaları için serinleten gıdalar tüketmeleri gerekiyor.

Uzmanlar, iftarda ve sahurda bol bol su tüketilmesi ve hafif besinler alınmasını önerirken, serinleten etkisiyle susuzluğu giderecek, rahat ve sağlıklı oruç tutmayı sağlayacak besinleri tavsiye ediyor. İşte o mucize besinler...

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU
Dilimlenmiş şeftali, suda kaynatılarak özü çıkartılır.
Daha sonra süzülerek buzdolabında soğutulur.
Ekstra şeker ilave etmemek gerekiyor. Sahurda içilecek şeftali kompostosu, mide ve bağırsakları düzenlediği gibi, susuzluğu da giderecek besinlerin başında geliyor. 

MEYAN ŞERBETİ 
Meyan kökleri, akan suda az bir süre yıkanarak tozlarından arındırılır. Rengini ve tadını vermesi için temiz bir tülbende sarılarak tencereye konulan 2 litre suyun içine bırakılır. 3-4 saat burada bekletilen meyan kökleri, tencerenin içinden çıkartılır. Konulan meyan miktarı ve istenen dem seviyesi, bekleme süresini belirler. Ancak demli olması halinde su eklenerek açılabilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi. 

YULAF EZMESİ 
Yüzde 95 oranında su içeren domates, susuzluğu gideren besinlerin başında geliyor. Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum ve lif bulunuyor.
Bunun yanı sıra evde yapılmış olan doğal yoğurt da susuzluğu gidererek, gün içerisinde rahat olmanızı sağlar. Yulaf ezmesi de hem doyurucu hem de susuzluğu giderici olarak kullanılıyor. Yulaf, yoğurt, kefir veya süt ile karıştırılarak tüketilirse daha da doyurucu ve besleyici oluyor.

HURMA 
Hurma bol miktarda içerdiği potasyum, magnezyum ve demir sayesinde bol mineralli bir yemiş. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden almaları için kullanılan hurmanın, Ramazan ayında iftarda olduğu kadar, sahurda da tüketilmesi öneriliyor. Çöl meyvesi olan hurma, gün boyunca susuzluğu gidermekte etkilidir. 

SİYAH ÜZÜM 
Antioksidan özelliği çok kuvvetli olan ve yaz aylarında kolayca bulunabilen siyah üz  m de susuzluğu gideren gıdaların başında yer alıyor. İster sahurda ister iftarda bolca tüketmek susuzluğa karşı iyi geliyor. 

MADEN SUYU 
İçme suyuna kıyasla maden suyunda, sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar, ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor. Soda susuzluğu

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.