Mevsimlik işçiler Giresun'un misafiri

Mevsimlik işçiler Giresun'un misafiri

Giresun'a gelen mevsimlik fındık işçileri, içerisinde ev, konteyner, sahra çadırı, çamaşırhane, banyo ve tuvalet bulunan modern konaklama merkezlerinde misafir ediliyor.

Vali Karahan, "İşçiler gece çalışmaktan dönüyorlar, biz de onları misafir ediyoruz" dedi.
 
Giresun'a gelen mevsimlik fındık işçileri, Giresun Valiliğince merkezde ve iki ilçede oluşturulan modern konaklama merkezlerinde misafir ediliyor. Tarım işçilerinin kalacak yer sorununun çözümü amacıyla oluşturulan merkezlerde ev, konteyner, sahra çadırı, çamaşırhane, banyo ile tuvalet bulunuyor. Kent merkezi, Bulancak ve Tirebolu ilçelerinde oluşturulan, toplam 500 kişinin konakladığı merkezlerde çocuklar için oyun alanları da yer alıyor. Giresun Valisi Hasan Karahan, merkez, Bulancak ve Tirebolu ilçeleri olmak üzere 500 kişiyi misafir ettiklerini söyledi.
 
ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK
 
İşçilere sağladıkları en büyük imkanın konaklama olduğunu belirten Karahan, şöyle konuştu: "Fındık toplamak üzere çoğunlukla güneydoğudan işçilerimiz geliyor, işçileri il genelinde 3 bölgede yer alan modern konaklama merkezlerinde konaklatıyoruz. Bu konaklama merkezlerinde işverenleriyle buluşup köylere ve ilçelere dağılıyorlar. Gece geliyorlar, onları misafir ediyoruz, küçük ikramlarımız oluyor. Sıcak suları var, 4 kişi aynı anda odalarda kalabiliyor. Bu şekilde temizliği, güvenliği bize ait merkezde geceyi geçiriyorlar. Yemeklerini kendileri yapıyorlar. Biz akşam saatlerinde gelenler için kahvaltılık ikram edebiliyoruz." Karahan, işçilerin çocuklarıyla ilgili birtakım faaliyet yürüttüklerini dile getirerek, "Onları meşgul edecek, çeşitli konularda bilgilendirici etkinlikler düzenliyoruz" dedi.
 
İŞÇİLER RAHATA KAVUŞTU
 
Adıyaman Mevsimlik İşçiler Derneği Başkan Yardımcısı Zeynel Gülmez ise konaklama merkezinden gayet memnun olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Yatacak yerimiz, banyomuz, çamaşırhanemiz, çay ocağımız var. Konaklama yerimiz çok güzel, hiçbir sorunumuz yok. Burası yapıldıktan sonra işçiler feraha kavuştu. Önce burada denizin kenarında duruyorduk, yatağımız yoktu, evimiz yoktu. Devletimizden Allah razı olsun, burayı bize yaptılar, sağ olsunlar."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.