Mevsim geçişlerinde saç dökülmesine dikkat

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesine dikkat

Saç dökülmesi, mevsim geçişlerinde artış gösteriyor. Bu dönemlerde saç bakımına özen göstermek büyük önem taşıyor.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte saç dökülmesi sorunu yaşayanların sayısı artıyor. Bu dönemde, saç bakımına her zamankinden daha fazla özen göstermek gerekiyor.
 
Dermatolog Dr. Ahmet Günay, sonbahar ile birlikte saçları daha fazla dökülmeye başlayan kişiler için önerilerde bulundu. Dr. Günay, hava koşullarındaki değişikliklerin saç dökülmesinde artış yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Günay, mevsim geçişlerinde saç dökülmesinde artış yaşayanların, saç sağlıklarını korumak için daha özenli olmaları gerektiğini belirterek, 'Günümüzde her 3 erkekten 1'inin mücadele ettiği erkek tipi saç dökülmesinin en büyük sebebi bir androjen hormonu olan testosteronun değişim göstermesidir. Testosteron, ırsi yatkınlığı olan kişilerin saç köklerindeki bazı enzimler vasıtasıyla kötü testosteron dediğimiz DHT hormonuna dönüşür. Kötü testosteron da saç kökünde saç üretimini engeller ve saç kökü hücrelerinin uyku fazına girmesine ve zamanla dökülmesine neden olur. Bu süreçte cinsellikle ilgili yan etkileri olabileceği bildirilen ağızdan alınan ilaçlara başvurmak istemeyenler saç dökülmesini engellediği klinik çalışmalarla kanıtlanmış içeriğinde HSOR enzimleri ve capigen bulunan saç dökülmesini önleyici ürünleri tercih edebilir. Saç köklerinin etrafında oluşmuş DHT'nin hızla parçalanmasını sağladığı klinik çalışmalarla ispatlanmış ürünler, saç dökülmesini erken dönemde yakalayıp durdurmaya yardımcı olmaktadır' dedi.
 
ÜRÜN SEÇERKEN DİKKATLİ OLUN
 
Saç dökülmesini engelleme vaadiyle piyasada çok sayıda ürün bulunuyor. Ancak saç dökülmesi problemi yaşayan kişilerin bu ürünleri seçerken son derece dikkatli olması gerekiyor. Dr. Ahmet Günay, bu noktada da 'Ne olduğunu, nerede üretildiğini bilmediğiniz, eczanelerde bulunmayan ürünleri kullanmanız, sağlığınızı riske atabilir. Bilimsel araştırmalarla etkinliği kanıtlanmış, güvenilir ürünleri tercih edin' uyarısında bulunuyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.