Mevlid Kandili Ne Zaman? 2016 Mevlid Kandili'ne kaç gün kaldı?

Mevlid Kandili Ne Zaman? 2016 Mevlid Kandili'ne kaç gün kaldı?

Mevlid Kandili ya da Velayet kandili, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum gecesini ifade eden ve biz Müslümanlar için ibadetlerimizin sıklaşacağı en önemli gecelerden biridir. Peki 2016 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili bilgileri...

Mevlid, kelime olarak doğum zamanı anlamına gelir. Biz Müslümanlar için bu söz, Peygamberimiz (a.s.m)'nin doğumunu ifade eden gün olarak bilinir. Mevlid Kandili veya Velayet Kandili, Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğum gecesi olan ve biz Müslümanların ibadetleri ile ihya edeceği bir gecedir. Hicri olarak Rebiülevvel Ayı'nın 11. Gecesi olan bu mübarek gün, Miladi olarak başka bir tarihtedir.

Her yılı hûşu içinde ihya edilen bu mübarek gün için halkımız yine heyecanlı. Yine bir Kandil'de Camiler dolup taşacak ve ibadet ile geçen bir gece olacak. Bu yüzden pek çok kişi; "2016 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili'ne ne kadar kaldı? Mevlid Kandili ne zaman denk geliyor?" gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı.

2016 Mevlid Kandili ne zaman?

Hicri olarak Rebiüevvel Ayı'nın 11.Gününe denk gelen Mevlid Kandili, kullandığımız Miladi Takvim'de 2016 yılında 11 Aralık 2016 tarihinde olacak.  11 Aralık 2016 ise Pazar Günü'ne denk geliyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.