Metruk yapılar ya yıkılmalı, ya da kontrol altına alınmalı

Metruk yapılar ya yıkılmalı, ya da kontrol altına alınmalı

Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, Bitlis'te her geçen gün gençler arasında büyük sorun haline gelen uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili önlem alınmaması durumunda durumun telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Bitlis'te uyuşturucu kullanan kişi sayısının artmasına bağlı olarak, kullanım yaşının düştüğüne dikkat çeken Baro Başkanı Enis Gül, uyuşturucu ile mücadelenin daha aktif duruma getirilmesi gerektiğini savundu. Bitlis'te uyuşturucu kullananların mekan olarak özellikle metruk yerleri ve mezarlıkları mesken tuttuğuna dikkat çeken Baro Başkanı Gül, "İl ve ilçelerimizde uyuşturucu kullanımı ve satışı maalesef günden güne çoğalıyor. Öyle ki Bitlis'te hemen hemen metruk durumda olan tüm yerlerde ve özellikle mezarlıklarda bu örnekleri görmek mümkün. Buna karşı acil şekilde önlem alınmazsa maalesef yarın telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz." dedi.

"POLİS ÖNLEMLERİ ARTIRMALI, METRUK YAPILAR YA YIKILMALI YA KONTROL ALTINA ALINMALI'

Uyuşturucu ile mücadelede polisin yetersiz kalmasını eleştiren Gül, "Uyuşturucu konusunda cezalar her ne kadar artırılsa da maalesef caydırıcı olamamıştır. Bunun yanında polis ise gerek denetim ve gerekse uyuşturucuyla mücadelede yetersiz kalmaktadır. Öyle ki genele baktığımızda Türkiye'de olduğu gibi Bitlis'te de uyuşturucu kullanımı da uyuşturucu kullanan kişilerin yaş sınırı da kayda alınabilecek şekilde artmıştır. Bu da gösteriyor ki ya denetimler yeteri kadar yapılmıyor ya da denetimler yetersiz kalıyor. Bu nedenle insanlar metruk yapıların olduğu yerlerden tek başına geçmekte tereddüt ediyor. Bize gelen şikayetlerden bazılarında da uyuşturucu kullanan bazı şahısların vatandaşları taciz etmek suretiyle rahatsız ettiği yönünde. Bu nedenle polisin önlemlerini artırması ve metruk durumda olan yapılan ya yıkılması ya da muhafaza altına alınması gerekiyor. Şayet bu konuda gecikilirse istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Çünkü ilimizde maalesef gerek uyuşturucu, esrar, bonzai ve diğer uyuşturucu madde kullanımı ve satışı bakımında her geçen gün tehlike uyandırmaya başlıyor. Ancak bu önlemler sadece asayiş anlamında olması yine de sorunu çözemez bu konuda en büyük görevlerden biri de ailelere düşüyor. Ailelerin çocuklarını takip etmesi ve şüphe duymaları durumunda gerekli birimlere başvurup çocuklarının bu illetten kurtulması için tedaviye yönlendirmeleri gerekiyor. Şayet bu gün göz ardı edilen bazı şeyler yarın tüm toplumun başına bela olabilecek bireylerin çoğalmasına neden olabilir. Bizim, toplum olarak bu konuya dikkat çekip hep birlikte buna göğüs germemiz gerekiyor." diye konuştu.

'AİLELER DE TEDİRGİN'

Bitlis’te artan uyuşturucu kullanımına dikkat çeken Bitlisli aileler ise gençlerin uyuşturucu kullanmasının alışılagelen bir durum olmadığını, bu nedenle sorunun daha çok büyümeden kontrol altına alınması gerektiğine dikkat çekti.

Bitlis’te yaşayan 6 nüfuslu ailenin reisi olduğunu belirten A.Ş., artan uyuşturucu haberleri yüzünden çocuklarıyla ilgili endişe duymaya başladığını söyledi. Uyuşturucu satışlarının özellikle okul önlerinde yoğunlaştığını bu nedenle de öğrencilerin sürekli olarak tehlike altında olduklarını ifade eden A.Ş., "Biz her ne kadar çocuklarımızla ilgilensek de maalesef her dakika onların yanında olamıyoruz. Bu nedenle de her an tehlike ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu konuda ilgililerin özellikle okul çevrelerin de denetimlerini sıklaştırmasında fayda olacaktır. Zira bu illete bulaştıktan sonra yapılacak çok da bir şey kalmıyor maalesef." diye konuştu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.