Metro ve İZBAN'da güvenlik önlemleri artırıldı

Metro ve İZBAN'da güvenlik önlemleri artırıldı

Son günlerde artan terör olaylarına karşı İzmir'de alarma geçildi, raylı sistem istasyonlarında güvenlik masaları oluşturuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 81 il için yaptığı ‘uyarı' yazısının ardından büyükşehirlerde güvenlik önlemleri artırılırken, İzmir’de de raylı sistem istasyonlarına güvenlik masası kuruldu.

TURNİKE KONTROLÜNDEN SONRA GÜVENLİK MASASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)'nın ortaklıklarıyla kurulan İzmir Banliyo Sistemleri (İZBAN) ve metroların girişlerinde güvenlik masası kurularak, arama kontrol noktası oluşturuldu. Turnike geçişlerinde arama cihazı ile kontrol edilen vatandaşlar, ardından güvenlik masasındaki ekip tarafından aranmaya başladı. Oluşturulan ikinci arama noktası olan güvenlik masalarında, özellikle sırt çantası ve bavullar açılarak kontrol ediliyor.
Uygulamadan geçen vatandaşlar can güvenlikleri için alınan her türlü tedbirden memnun ettiğini belirtti. Ufuk Özsanay isimli vatandaş, uygulamanın son derece sevindirici olduğunu belirterek, “Son günlerde artan olaylardan dolayı böyle uygulama yapılması son derece güzel, ancak ben devam etmesinde fayda görüyorum” dedi.

GÜVENLİK SERT OLABİLİR

Bazı vatandaşlar alınan önlemlerin daha da artırılması gerektiğini dile getirerek, “İnsanların sağlığı ve güvenliği açısından kalabalık yerlerde güvenlik artırılması gayet mantıklı ve güzel bir uygulama. Ancak güvenlik daha fazla artırılmalı. Bu uygulama hoş bir şey ancak daha sertlerine başvurulabilir. Güvenlik köşesi daha sert olmalı. Malum uslanmak bilmiyorlar” diye konuştu.
Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü istasyonlarda sivil timlerini görevlendirdi. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.