Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahmini!

Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahmini!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimleri, Sakarya, Samsun, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, kuzey ve batı kesimlerde kuzey, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışların, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimleri, Sakarya, Samsun, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden vatandaşlar uyarıldı.


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


EGE: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli'nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


AKDENİZ:Az bulutlu, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi, Antalya'nın kuzey ve batı kesimleri, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş, Mersin'in kuzey kesimleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölge genelinin çok bulutlu ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzincan ile öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahminediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-


İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu (28)


ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğu kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor (25)


İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (29)


ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)


ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(28)


SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor(24)


ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)


DİYARBAKIR:Az bulutlu ve açık (34) 

SABAH

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.