Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların, Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, ve Artvin, ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Rize çevrelerinde yer yer şiddetli olması beklendiği belirtilirken yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Ankara, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının, Batı kesimlerde 2 ila 4, doğu kesimlerde 5 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın, Kuzey, iç ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde olarak esmesi bekleniyor.
 
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların, Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, ve Artvin, ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Rize çevrelerinde yer yer şiddetli olması beklendiği belirtilirken yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
 
-BÖLGELERDE HAVA-
 
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, doğusunun aralıklarla yağmur geçeceği tahmin ediliyor.
 
EGE: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin hafif yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Ankara çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yağmur ve sağanak iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgârın kıyı kesiminde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, yağmur ve sağanak kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
-BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI-
 
BURSA: Çok bulutlu ve hafif yağmurlu.(8)
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere aralıklı ve hafif yağmurlu.(11)
 
İZMİR: Parçalı bulutlu.(13)
 
ADANA : Parçalı ve çok bulutlu.(14)
 
ANTALYA: Parçalı bulutlu.(18)
 
MERSİN: Parçalı bulutlu .(14)
 
ANKARA: Çok bulutlu ve hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(5)
 
ESKİŞEHİR: Parçalı çok bulutlu.(6)
 
KONYA: Parçalı çok bulutlu.(5)
 
TRABZON: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.(12)
 
ERZURUM: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(4)
 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(10)
 
GAZİANTEP: Parçalı ve çok bulutlu.(10)
 
ŞANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(10
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.