Meteorolojiden bu akşam için uyarı

Meteorolojiden bu akşam için uyarı

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, bu akşamdan başlayıp pazar gününe kadar Ege Bölgesi'nde şiddetli fırtına, yağmur uyarısı yaptı.

Meteoroloji Bölge 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Ege Bölgesi bu akşam Orta Akdeniz'den gelen yağışlı sistemin etkisine girecek. Akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege'de başlayacak yağışların Perşembe günü İzmir, Çanakkale, Aydın ve Edremit Körfezi çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m²) olmak üzere bölge genelinde etkili olması bekleniyor. Rüzgarın; Bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
 
"Cuma günü bölgemizin genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İzmir ve Aydın ile Edremit Körfezi çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m²) olması bekleniyor. Cumartesi günü bölgemizin genelinde kuvvetli olarak devam edecek olan yağışların, yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Çanakkale ve Balıkesir'de Kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Yağışların, Pazar günü Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli, Kıyı kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak sıcaklıkların hafta sonu kuzey yönlerden esecek rüzgarla birlikte 6 ila 8 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Bölgemizde görülecek yağışların kuvvetli (20-50 kg/m²) ve yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/m²) olabileceği ve ayrıca rüzgarın fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden; ilgililerin ve vatandaşlarımızın meteorolojik uyarı ve raporları takip etmeleri, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, fırtına, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir."
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.