Meteorolojiden 9 ile sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden 9 ile sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman için sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve az bulutlu, Erzurum, Erzincan, Kars ile Ardahan çevrelerinde yağmurlu geçmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneybatıdan hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 6, Erzurum ve Ağrı'da 5, Kars'ta 3, Erzincan'da 8, Iğdır'da 10 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır'da 28, Tunceli'de 25, Erzincan'da 21, Ağrı'da 20, Kars'ta 19 ve Erzurum ile Ardahan'da 18 derece olacağı değerlendiriliyor.

Sağanak, dolu ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar havanın parçalı ve çok bulutlu olması ve öğleden sonra gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgar değişik yönlerden hafif kuvvette, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Sağanak ve dolunun yanı sıra kuvvetli rüzgar değişiminin oluşturabileceği muhtemel risklere karşı vatandaşlar ve yetkililerin önlem alması istendi.Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.