Meteoroloji'den 18 ilimize kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 18 ilimize kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Uşak, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Batı kesimlerde güney ve batı, doğu bölgelerde kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-60 Km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DENUYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT; Yurdumuzun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceği beklendiğinden zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden sonra doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyılarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve batısının çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.