Meteoroloji'den 14 ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 14 ile kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara bölgesi ve Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 32
 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 28
 
İzmir: Parçalı bulutlu 29
 
Adana: Parçalı ve az bulutlu 36
 
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 30
 
Konya: Parçalı bulutlu 34
 
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 29
 
Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 29
 
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 31
 
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.