Meteoroloji uyardı: Tüm yurtta yağışlar etkili olacak

Meteoroloji uyardı: Tüm yurtta yağışlar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Ankara, İstanbul ve İzmir'de cuma, cumartesi ve pazar günleri gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, yurt genelinde gök gürültülü sağanak beklendiği kaydedildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, yarından itibaren batı bölgelerinde görülecek hava hareketleri nedeniyle yurdun büyük bölümünde, bir hafta boyunca gök gürültülü yağış bekleniyor.

Cuma, cumartesi ve pazar günleri, iç ve batı bölgelerde düşecek yağışlar, pazartesiden cuma gününe kadar iç bölgeler ile doğu bölgelerde görülecek.

Yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun doğusunda, sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

Cumartesi günü ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimi ile Doğu Anadolu'nun doğusunda, sağanak ve gök gürültülü yağışların olması ön görülüyor.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin de pazar günü sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarında değişiklik olmayacak

Ankara, İstanbul ve İzmir'de üç gün (cuma, cumartesi ve pazar günleri) boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. 

Yağışların İstanbul ve İzmir'de pazar günü sona ereceği, Ankara'da gelecek hafta boyunca görülmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında, yurtta etkili olacak yağışlara rağmen önemli bir değişiklik olmayacak, sıcaklık ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.