Meteoroloji İstanbul da dahil 18 ili uyardı! Çok üşüyeceğiz

Meteoroloji İstanbul da dahil 18 ili uyardı! Çok üşüyeceğiz

Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte aşırı soğuklara teslim oldu.Meteoroloji İstanbul'da dahil 18 ili uyardı!

Ülke genelinde sıcaklıklar birden düştü. Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte aşırı soğuklara teslim olurken meteorolojiden uyarı üstüne uyarı geldi. İşte kar alarmının verildiği o iller.Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Manisa, Denizli, Sinop, Samsun, Ordu, Düzce, Zonguldak, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise akşam saatlerinden itibaren şiddetli yağışlar bekleniyor.Yağışların akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, Kırklareli, Bilecik, Balıkesir, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklar, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları ve Antalya Körfezi'nde kuvvetlice (30-60 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 8
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 11
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu 14
Adana: Parçalı bulutlu 17
Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 11
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8 
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.