Meslek lisesi öğrencilerine iyi haber

Meslek lisesi öğrencilerine iyi haber

Özel mesleki ve teknik liselerde öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları açıklandı.

Meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilere verilecek desteğin tutarları açıklandı.

"2016-2017 Eği̇ti̇m ve Öğreti̇m Yılında Organi̇ze Sanayi Bölgelerindeki Özel Mesleki̇ ve Teknik Eği̇ti̇m Okullarında Öğreni̇m Görecek Öğrenci̇ler İçi̇n Eği̇ti̇m ve Öğreti̇m Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ" ile "2016-2017 Eği̇ti̇m Ve Öğreti̇m Yılında Organi̇ze Sanayi Bölgeleri̇ Dışında Açılan/Açılacak Özel Mesleki̇ ve Teknik Eği̇ti̇m Okullarında Öğreni̇m Gören/Görecek Öğrenci̇ler İçi̇n Eği̇ti̇m ve Öğreti̇m Desteği Verilmesine İlişki̇n Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlandı.

MESLEK ALANLARINA GÖRE AYRI AYRI DESTEK

Tebliğlere göre, organize sanayi bölgelerinde ve bu bölgelerin dışında açılan özel her türdeki mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları, 9'uncu sınıflarda her alan için aynı, 10, 11 ve 12'nci sınıflarda ise alanlara göre ayrı ayrı olacak şekilde belirlendi.

Organi̇ze sanayi bölgelerindeki ve bu bölgelerin dışındaki özel mesleki ve teknik eği̇ti̇m okullarında öğrenim görecek 9. sınıf öğrencilerine 4 bin 270, Makine Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Matbaa Teknolojisi alanları öğrencilerine 6 bin 300, Metal Teknolojisi ve Gıda Teknolojisi alanları öğrencilerine 5 bin 765, Plastik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanları öğrencilerine 5 bin 875, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanları öğrencilerine 5 bin 150, Tekstil Teknolojisi alanı öğrencilerine 5 bin 605, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanı öğrencilerine 6 bin 675, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanı öğrencilerine 5 bin 340, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi alanı öğrencilerine 4 bin 590 lira destek verilecek.

Ayrıca, organize sanayi bölgesi dışındaki özel her türdeki mesleki ve teknik liselerde Tarım Teknolojileri alanı öğrencilerine 6 bin 300, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı alanı öğrencilerine de 4 bin 800 lira destek sağlanacak. Eğitim-öğretim desteği, bu belirlenen alanların dallarında eğitim görecek öğrencilere de uygulanacak. Belirlenen destek tutarları, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak. Ödemeye ilişkin usulleri belirlemeye Bakanlık yetkili olacak.

 

www.memurhaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.