Mesleğinizi çevre baskılarından soyutlanarak seçin

Mesleğinizi çevre baskılarından soyutlanarak seçin

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Ali Malas, üniversite tercihi yapılırken çevresel baskılardan soyutlanılması gerektiğini söyledi.

Tekin Gürbulak'ın haberi:

Malas, fakültelerinin modern imkanlarını bu sene alınacak 142 öğrenciye daha sunmaya hazırlandıklarını ifade etti.

İzmir'in yeni devlet üniversitesi olarak 3. akademik yıl hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini vurgulayan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Ali Malas, yeni bir fakülte olmalarına rağmen ilk iki yılda alınan öğrenci puanlarına bakıldığında çok yüksek seviyede puanlarla öğrenci aldıklarını ifade etti. Prof. Dr Malas, "Öğrencilerimizin hastane eğitimine bin 100 yataklı İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek olarak 'Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği uygulama protokolü' ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi de dahil edilmiştir. Öğrencilerimizi son derece donanımlı bu hastanelerde akademisyenlerimizin eşliğinde üst seviyelerdeki klinik ve laboratuvar imkânlarının olduğu dört dörtlük bir eğitim bekliyor.” dedi.

TÜRKİYE'DEKİ ÖNCÜ TIP FAKÜLTELERİ ARASINDA OLACAĞIZ

Türkiye'deki tıp fakültelerinin en büyük sıkıntısının kadavra eksikliği olduğunu, İKÇÜ Tıp Fakültesi olarak bu sorunu yaşamadıklarını belirten Prof. Dr. Malas, “Temel tıp eğitiminde en çok sıkıntı yaşanan 'kadavra' konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Kadavrası olmayan tıp fakülteleri, kadavra görmeden yetişen tıp doktorları var. İki yıldır kadavrası olan, her öğrencisinin bir mikroskobunun olduğu, her türlü maketine, laboratuvar imkânlarına sahip, bir fakülte olarak önümüzdeki yıllarda Türkiye'deki öncü tıp fakülteler arasında olacağız.” şeklinde konuştu.

Oldukça başarılı bir iki yıl geçirdiklerini söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, insan sevgisi ve çalışma prensiplerini her şeyin üstünde gören gençlerin tıbbı seçmeleri gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Malas, “Üniversite kapısına gelen gencin tercihi oldukça önemlidir. Ortalama 35-40 yıllık bir çalışma hayatını düşünecek olursak; bu tercihler gelecekteki 50 yılı etkileyecek bir seçimdir. Bu anlamda meslek seçiminden önce mutlu olacakları bir meslek tercihleri olmalı. Gençlerimiz 'gerçekten hekim olmak istiyor muyum' sorusunu kendine sormalı. Çevresel baskılardan soyutlanarak gerçekten isteyerek bu mesleği seçmek gerekir.” diye konuştu.

Tıp mesleğinin anahtarının insan sevgisi olduğunun altını çizen İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Malas, hekimlerin hayatının her anında bu mesleği büyük özveri ve fedakârlıkla yaptığını; genç hekim adaylarının tıp mesleğinin her koşulunun bilinciyle bu tercihlerini yapmalarını istedi.

Cihan