"Meşk-i Ney Topluluğu" kuruldu

"Meşk-i Ney Topluluğu" kuruldu

Kastamonu'da, "neyzen" yetiştirmek amacıyla "Meşk-i Ney Topluluğu" kuruldu.

Kastamonu Meşk-i Ney Topluluğu Sözcüsü Faruk Akyıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ney çalgısını seven ve öğrenmek isteyen bir arkadaş grubuyla ara sıra bir araya geldiklerini söyledi.

Daha sonra bu yapıyı kurumsallaştırma kararı aldıklarını ifade eden Akyıl, şöyle konuştu:

"Önce, herkese topluluğa isim önerilerini bizlere bildirmelerini istedik. Yaklaşık 50'ye yakın isim önerisi geldi. Yaptığımız istişare sonucu grubun adını kararlaştırdık. Meşk, yazı veya müzikte alışmak ve öğrenmek için yapılan çalışmaları ifade ediyor. Daha sonra, logo ve sosyal medya hesaplarının açılması çalışmalarını yaparak kurumsal kimlik çalışmalarını tamamladık. www.facebook.com/kastamonumeskineytoplulugu ve 'Ya ney üfleyerek ya söyleyerek ya da dinleyerek Kastamonu Meşk-i Ney Topluluğunun bir parçası olun' ilkesiyle yola çıktık. Çünkü, 'Herkes ney üflemek istemeyebilir, dinlemeyi veya bir şeyler söylemeyi tercih eder' sloganı ürettik."

Akyıl, toplulukta ilkokul 4. sınıf öğrencisinden emeklilere kadar her yaştan insan bulunduğunu vurguladı.

Yaklaşık 100 aileyi neyle tanıştırdıklarını anımsatan Akyıl, "Her eve bir ney girsin, her aileden bir neyzen çıksın istiyoruz. Hele ki, böyle bir yapıya sahip olduktan ve merkezi bir ortamda yerimiz olduktan sonra bu oluşum katlanarak büyüyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.