Mesekin Hananu'da can pazarı

Mesekin Hananu'da can pazarı

Suriye ordusunun Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Mesekin Hananu bölgesine "varil bombalı" saldırılarında çok sayıda yerleşim yeri yıkıldı.

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 3'ü kadın birisi çocuk 39 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 15, İdlib'te 14, Halep'te 5, Kuneytra ve Deyru'z Zor'da ikişer ve Dera'da bir olmak üzere 9 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı helikopterin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Mesekin Hananu bölgesine "varil bombasıyla" saldırmasında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı belirtildi.

Sivil savunma ekiplerinin bölgede yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıları çıkarttığı kaydedilen açıklamada, Halep'te Neyrab askeri havaalanı çevresinde İslami Cephe'ye bağlı birliklerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Cobar, Haresta, Kabun ve Dareya bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı belirtilirken, kentin güneyindeki Yermuk bölgesinde açlıktan ölümlerin devam ettiği ve bir ailenin iki ferdinin ise yedikleri otlardan zehirlendikleri iletildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.