Mescidden vazgeçmediler planı değiştiriyorlar

Mescidden vazgeçmediler planı değiştiriyorlar

İngiltere'nin Liecester kentinde terk edilmiş bir ambar içinde Müslümanlar için mescid, eğitim merkezi ve kreş kurulması için Belediye Meclisi harekete geçmişti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Planlama aşaması için geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi üyeleri, Mescid yapılması planlanan boş ambarın önünde bir araya geldi ve incelemelerde bulundu.

Liecester'da bulunan Belgrave'de Müslüman namaz odası ve eğitim merkezi planlarını sunan Fusion Consulting Ltd, önerilen çalışma süresini ve planlanan tesisin niteliğini de belirledi.

Fakat bu haberin halk içinde duyulması ile birlikte İslam karşıtları, trafik bahanesini öne sürerek mescid planına karşı çıkmaya başladı. Kısa sürede halktan bazı kitleleri de yanına çekenler, Belediye Meclisini adeta şikayet yağmuruna tuttu.

Liecester Belediye Meclisi, gelen tepkiler üzerine mescid planından vazgeçmese de, trafik bahanesini ortadan kaldırmak için planlarda değişiklik yapmaya başladığını duyurdu. Meclis sözcüsü; "Bu hafta, dikkate alınması gereken orijinal planlarda bir değişiklik yapıldı.. Yerel sakinlere ve önerilen değişiklikleri görüş vermek için şikayetleri dikkate aldık. Yaptığımız değişiklikleri de onlarla paylaşacağız. Mescid planı bu hafta yenilenecek" ifadelerini kullandı..

Liecester Mercury'nin haberine göre, bölgedeki pek çok uzman bu süreci topluluklar arası gerilim olarak yorumlandı. Bu yüzden görev yetkililere düşüyor. Bu aşamada tepkilerden çekinip Mescid planını iptal etmek bölgedeki Müslümanları huzursuz etmek anlamına gelecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.