Mescid-i Nebevi'de Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Mescid-i Nebevi'de Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Medine Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı Teşkilatı, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Nazif Erişik'in haberi
 
Medine Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı Teşkilatı, Mescid-i Nebevi'yi ziyaret edenlerin ibadetlerini daha rahat ve huzurlu yapmalarını amaçladığı çalışma planının hazırlıklarını tamamladı.
 
Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Şeyh Abdülaziz Al-Falih, Ramazan ayı başlamadan kısa bir süre önce uygulayacağı plan hakkında Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)'ya açıklama yaptı. Al-Falih, plan için 5 binden fazla bay-bayan görevli ve temizlik işçisi çalışacağını, mescidin çatısı ve avlularına 10 binden fazla halı serileceğini ifade etti.
 
Günlük 300 ton zemzem suyu tedarik edileceğini belirten Şeyh Al-Falih, Mescid-i Nebevi'nin içine suyu soğuk tutacak 13 bin termos, dış avlulara 30 soğuk su deposu, iftar sofraları için de 2500 soğuk su kabı yerleştirileceğini söyledi.
 
Şeyh Abdülaziz Al-Falih, Ramazan ayı boyunca namaz kılan ve oruç tutanları güneş sıcağından korumak için Suudi Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in, Mescid-i Nebevi avlularını gölgelendirme projesi kapsamında 250 şemsiye ve 436 vantilatörden istifade edeceklerini ifade etti.
 
Genel Başkan Yardımcısı, Mescid-i Nebevi Rehberlik ve İrşat İdaresi'nin mescitte ve avlularında alimlerin ve hocaların günlük ders verebilecekleri yerler tahsis edildiğini, ziyaretçilerin ise sorularını cevaplamak için merkezlerin bulunduğunu duyurdu. Şeyh Al-Falih, Bayan Rehberlik ve İrşat İdaresi'nin ise bayanların Ravza-i Mutaharra'ya girişlerini düzenleyeceğine dikkat çekti.
 
Al-Falih, Arapça bilmeyen ziyaretçilerin yönlendirilmesi ve nasihat için görevlilere yardımcı olmaları için yabancı dil bilen üniversite öğrencilerinin görevlendirildiğini sözlerine ekledi.
 
Şeyh Al-Falih, mescit avlusunda dilencilere müsaade edilmeyeceği, Ramazan ayı boyunca avluda iftar sofrası kurulacağı, yaşlılara ve özel ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımların sağlanacağını da müjdeledi.
 
Bayanlara ve erkeklere ayrı iftar sofrası kurulacağını açıklayan şeyh, bu sofralarda günlük 100 binden fazla öğün dağıtılacağını ifade etti.
 
İkindi namazının bitiminden yarım saat sonra Mescid-i Nebevi'nin içine yemek geçirilmesinde bir sakınca olmayacağını belirten Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkan Yardımcısı, yiyeceklerin sadece hurma, ekmek, yoğurt ve kahve olduğunu duyurdu. Al-Falih, mescidin temizliğinin sağlanması amacıyla içine ayakkabı konan 3 bin alüminyum sandığın, Ramazan'ın son on gününde itikafa çekilenlerin eşyalarını koymaları için de 1000 sandığın temin edildiğini söyledi.
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.